25.9.2015 15:38

Ενώνεται το «παζλ» στο Παντουκιός

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η δημοπράτηση του έργου για την ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου του γεφυριού στο Παντουκιός, υποδομή που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα και έχει προβληματίσει τα μάλα για το μέγεθος, τις διαδικασίες και όσα το ακολούθησαν ως σήμερα.

Με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα οποία συμπληρώνουν χρηματοδοτήσεις που έχουν προκύψει από εκπτώσεις των εργολαβιών που αφορούν στις επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Νότιας και Βόρειας Χίου, η Περιφερειακή Ενότητα ευελπιστεί ότι θα ολοκληρώσει το έργο και θα απαλλάξει το νησί από άλλα ένα ημιτελές τσιμεντοκυτίο.

«Θα εγκατασταθεί ο νέος εργολάβος, αφού ο προηγούμενος κηρύχθηκε έκπτωτος και το έργο θα ολοκληρωθεί, Ένα έργο που για πολλούς θεωρούνταν χαμένος θα ολοκληρωθεί πλέον με τις πιστώσεις που εξασφαλίσαμε, επιτελώντας εκείνο για το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, τη διευκόλυνση των οδηγών και την ταχύτερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία» σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης.

Πιάνουν δουλειά στους δρόμους

Κι άλλες μεγάλες εργολαβίες 800.000 και 840.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα ξεκινούν το επόμενο διάστημα και αφορούν στις εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου σε καθαρισμούς κ.λπ. Η μία αφορά στη Νότια Χίο, η δεύτερη στην κεντρική και η τρίτη στη Β. Χίο και ο αντιπεριφερειάρχης ευελπιστεί ότι με την ολοκλήρωση τους το οδικό δίκτυο της Χίου θα έχει αποκατασταθεί, κλείνοντας τις μεγάλες πληγές του.

«Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους πόρους και να ολοκληρώσουμε έργα που επί χρόνια παρέμεναν ημιτελή κρατώντας δέσμια την τοπική κοινωνία. Μέσα σε ένα χρόνο και υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι έχουμε φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ