19.7.2016 16:02

Ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν τα συμπεράσματα που διεξήχθησαν στο συνέδριο για την κομποστοποίηση των απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική και παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Σωκράτης Συριώδης και ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Δημήτρης Τσούχλης.

Οι δύο τους μετέφεραν τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απεκόμισαν από την συμμετοχή τους στο διεθνές αυτό συνέδριο, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα μέτρα που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν σε τοπική κλίμακα. Όπως  εξήγησε στον «π» ο Μαν. Βουρνούς, σκοπός της σημερινής παρουσίασης ήταν η ενημέρωση των παρατάξεων για τις μονάδες κομποστοποίησης. «Η παρουσίαση που έκαναν οι δύο σύμβουλοι μας έλυσε πολλές απορίες για την λειτουργία των μονάδων κομποστοποίησης. Εμείς επιθυμούμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας και να θέτουμε τον σχεδιασμό μας σε δημόσια διαβούλευση ώστε να συναποφασίζουμε για τα έργα του τόπου μας. Η δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης στο νησί με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων είναι κάτι που προωθεί ο δήμος Χίου και για να γίνει σωστά πρέπει να είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι», είπε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι είναι υπέρμαχος της γνώσης και της μόρφωσης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ