29.10.2015 10:52

Ένας διαφορετικός εορτασμός

ΤΟΝ 90ΧΡΟΝΟ Π. ΜΑΧΑΛΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ξεχωριστή από κάθε άποψη ήταν η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου για το Σχολείο της Βολισσού, καθώς τιμήθηκε ένας από τους τελευταίους εποζώντες του Έπους του 40΄, ο 99χρονος Π. Μχαλιάς. Το κλίμα της εκδήλωσης μετέφερε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Σωτ. Παραδείσης, με το παρακάτω κείμενο: 

"Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Έπους του 1940, ο 99χρονος Αγιογαλούσης Πέτρος Μαχαλιάς, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη χθεσινή σχολική γιορτή του Γυμνασίου Βολισσού για την 28η Οκτωβρίου. Ο Πέτρος Μαχαλιάς απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητριών Στελλιάννας Γκούσα και Ράνιας Κοκκινάκη μετέφερε τις εμπειρίες του από την κήρυξη του πολέμου (ήταν ο τηλεφωνητής που ενημέρωσε το Στρατιωτικό Διοικητή Χίου), και τις αναμνήσεις του από τη μάχη των οχυρών του Ρούπελ. Στη συνέχεια απένειμε τα αριστεία και τα βραβεία στους μαθητές και τις μαθήτριες, παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο Ευτυχία Πλακίδα και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο. Μια μοναδική στιγμή για όσους βρέθηκαν χθες στο σχολείο".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ