1.10.2015 15:37

Ένα τουρνουά για τον Θοδωρή

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗ

Ήταν ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2014, τότε που η τοπική κοινωνία πάγωσε με την είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός ακόμα νέου ανθρώπου, του Θ. Τριπολίτη, που γεμάτος όνειρα και προσδοκίες ήταν έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να κατακτήσει τον κόσμο.

Όμως η μοίρα δεν στάθηκε απλόχερη μαζί του. Η νύχτα της 20ης Σεπτεμβρίου κι ενώ πριν δύο ημέρες έφθασε από την Αθήνα για να δει τους φίλους του, θα απέβαινε μοιραία.

Ο θάνατος τον βρήκε ξημερώματα της επόμενης ημέρας σε τροχαίο ατύχημα επιστρέφοντας στο σπίτι. Ένα χρόνο μετά, ο Θοδωρής, ένα καλό, ευγενικό, γελαστό παιδί με σπάνιο ήθος και πολυδιάστατη προσωπικότητα, όπως τον χαρακτηρίζουν φίλοι και συναθλητές, ενέπνευσε τους αθλητές των τοπικών ομάδων μπάσκετ να διοργανώσουν το 1ο τουρνουά μπάσκετ ανδρών με τη συμμετοχή των ΒΑΟΛ, ΦΟΒ, ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΝΟΘ.

Το ταξίδι του Θοδωρή

Ο Θ. Τριπολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1995. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από τη Χίο ενώ της μητέρας του Μαρίνας Βασιλάκου είναι από την Αθήνα. Είχε δύο μεγαλύτερες αδερφές την Ελένη και τη Μαρκέλλα.

Φώτο: Θοδωρής Μπουζούκι: «Ο Θοδωρής ενσαρκώνει τον ρόλο του Γρ. Μπιθικώτση στη σκηνή και καταχειροκροτείται»

Φοίτησε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Είναι άριστος μαθητής ενώ στην Στ’ Τάξη είχε την πρώτη και καθοριστική επαφή με το θέατρο. Το σχολείο του ανεβάζει μία μεγάλη θεατρική παράσταση αποτελούμενη από 30 μέλη μαθητικό θίασο στο «Θέατρο Πολιτών» του Περιστερίου με θέμα τη ζωή του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

2007-2009

Φοιτά στο Γυμνάσιου Βροντάδου για δύο χρονιές. Με την ομάδα μπάσκετ ανακηρύσσονται πρωταθλητές Γυμνασίων Χίου ενώ τον Ιούνιο του 2009 επιστρέφει στο 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου, όμως με την καρδιά καρφωμένη στη Χίο.

2010- 2013

Ο Θοδωρής επιστρέφει στη Χίο και φοιτά στο Γενικό Λύκειο Βροντάδου. Μάλιστα στις δύο τελευταίες τάξεις εκλέγεται πρόεδρος του 15μελους, με αξιόλογη δράση στις ενδοσχολικές δραστηριότητες αλλά και στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Μία από τους πιο σημαντικές στιγμές στη σύντομη ζωή του Θοδωρή αποτέλεσε η ενσάρκωση του ποιητή Φώτη Αγγουλέ στο θεατρικό έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε η Στέλλα Τσιροπινά. Η ερμηνεία του αλλά και η παράσταση γενικότερα βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιρετικά θετικών κριτικών που απασχόλησαν μάλιστα και πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδες.

Η εισαγωγή στην ΑΕΝ 

Ο Οκτώβριο του 2013 βρίσκει τον Θοδωρή να φοιτά στην Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Οινουσσών ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους παίρνει μεταγραφή για την Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου. Στις 3 Απριλίου φεύγει για το εκπαιδευτικό του ταξίδι με το δεξαμενόπλοιο «Amazon Beuty» της εταιρείας Σ. Λιβανός ως δόκιμος πλοίαρχος ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου ξεμπαρκάρει από το Ρότερνταμ και 4 ημέρες αργότερα επιστρέφει στην Αθήνα.

Μία εβδομάδα αργότερα ο θάνατος του Θοδωρή, θα βυθίσει στο πένθος Χίο και Αθήνα, χωρίς κανείς να πιστεύει στο άκουσμα του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα έναν νέο πολλά υποσχόμενο.

Το Τουρνουά

Το τουρνουά ξεκινάει αύριο Παρασκευή με δύο αγώνες έναν στις 19:00 μεταξύ ΒΑΟΛ- ΦΟΒ κι έναν στις 21:00 μεταξύ ΝΟΘ- Ομήρου. Οι αγώνες θα συνεχιστούν το Σάββατο τις ίδιες ώρες μεταξύ ΒΑΟΛ- ΝΟΘ και Ομήρου- ΦΟΒ και την Κυριακή ΦΟΒ- ΝΟΘ και Ομήρου ΒΑΟΛ.

Τέλος στις 22:00 της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν οι απονομές.

Στη διάρκεια του Τουρνουά θα συγκεντρωθούν χρήματα στη μνήμη του Θοδωρή τα οποία θα διατεθούν στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης Χίου, στο Νεχώρι. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ