27.3.2013 14:40

Ένα απέραντο «duty free» την περίοδο του Πάσχα

• ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α. Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Τις τιμές προετοιμάζεται να … σουβλίσει φέτος το Πάσχα ο Εμπορικός Σύλλογος, σε μια προσπάθεια να ζωντανέψει λίγο η κατακόρυφα πεσμένη εμπορική κίνηση στην αγορά.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου κατατέθηκε πρόταση από τη Διοικούσα Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, σύμφωνα με την οποία τα καταστήματα θα απορροφήσουν, προς όφελος του πελάτη, το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Αυτό σημαίνει ότι για όσο διάστημα αποφασιστεί, με πιθανότερο από 20 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαΐου, τα καταστήματα θα πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς να προσαυξάνει την τιμή ο Φ.Π.Α., δηλαδή περίπου κατά 16% φθηνότερα.

Η πρόταση θα συζητηθεί εντός των ημερών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, ώστε, αν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα, να προχωρήσουν στην υλοποίηση της, διαφημίζοντας την μάλιστα και στην Τουρκία με τη στήριξη του Επιμελητηρίου.

Να σημειωθεί ότι είναι μια από τις λίγες φορές που ο Εμπορικός Σύλλογος ετοιμάζεται να υιοθετήσει μια πιο επιθετική πολιτική στην προσπάθεια του να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα της αγοράς.
Η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται ως συνέχεια της πρότασης που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μούνδρος, για απορρόφηση του Φ.Π.Α. σε όλα τα προϊόντα και μετατροπή της Χίου σε ένα άτυπο «duty free» διαρκείας, με αντίστοιχη προώθηση της δράσης στα τουρκικά παράλια.

Ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, εφόσον διαπιστώνεται ότι βασικός λόγος προσέλκυσης τουρισμού από την τουρκική αγορά είναι η κατανάλωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ