16.2.2015 16:45

Ένα αναμενόμενο «ναι» και ένα ευγενικό «όχι»

ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Άμεσα τα αντανακλαστικά των δυο από τους τρεις αποδέκτες της πρότασης Μηταράκη για καθιέρωση τακτικών μηνιαίων συναντήσεων μεταξύ βουλευτών, δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη για τα τοπικά μας θέματα.

«Συμφωνώ απολύτως με την πρότασή σας», απάντησε αναμενόμενα πρώτος ο Στ. Κάρμαντζης. «Απομένει να καθορίσουμε, από κοινού οι συμμετέχοντες τις λεπτομέρειες της τακτικής μηνιαίας μας συνάντησης. Ευελπιστώ ότι θα εργαστούμε δημιουργικά και συντονισμένα για το καλό των νησιών μας», καταλήγει στην απαντητική επιστολή του. 

Αντίθετα ένα ευγενικό «όχι» επιστρατεύεται από τον Ανδρ. Μιχαηλίδη. «Πάγια θέση, αλλά και σαφής προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ανοικτή διαβούλευση επί σοβαρών ζητημάτων με την κοινωνία, καθώς και με τους θεσμοθετημένους φορείς έκφρασής της. Η διεκδίκησή τους δε να γίνεται πάντα σε σχέση με τους φορείς αυτούς. Φορείς έκφρασης τη θέλησης των πολιτών, μεταξύ πολλών άλλων, είναι και τα πρόσωπα τα οποία αναφέρεται στην επιστολή σας. Στα πλαίσια λοιπόν της διαφάνειας και της συλλογικότητας, έννοιες τις οποίες όπως γνωρίζετε υπηρετεί το κόμμα μου, θεωρώ χρήσιμη την συνεννόηση σε κρίσιμα τοπικά ζητήματα με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα», αναφέρει.

Κι επειδή κάποιος θα βιαστεί να ερμηνεύσει ως θετική την υποδοχή, ο βουλευτής παραπέμπει στο αόριστο μέλλον την υλοποίηση της, καταλήγοντας: «Είμαι βέβαιος πως στο μέλλον θα κληθούμε σε ανοικτή διαβούλευση, αλλά και προώθηση σχετικών ζητημάτων μαζί με όλη την κοινωνία και με τους θεσμοθετημένους φορείς έκφρασής της».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ