20.7.2014 21:36

Εμπρηστικός μηχανισμός με φιδάκι και σπίρτα

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΧΙΟ

Αρρωστημένα μυαλά βρίσκονται πίσω από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:10 το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Φα στον Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Τα ευρήματα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής περιλαμβάνουν ένα φιδάκι για κουνούπια κι ένα κουτάκι σπίρτα με τα οποία άγνωστοι επιχείρησαν να επαναλάβουν σκηνές αντίστοιχες του Αυγούστου του 2012.

Το φιδάκι στη μία άκρη του είχε δεμένο ένα κουτάκι σπίρτα. Έτσι μόλις καίγονταν όλο θα αναφλέγονταν το κουτί. Η παρατηρητικότητα όμως ζεύγους που διέρχονταν από την περιοχή έσωσε την κατάσταση.

Απόστρατος μαζί με τη σύζυγό του αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά που μόλις είχε εκδηλωθεί με αποτέλεσμα να τη σβήσουν αμέσως ειδοποιώντας άμεσα την πυροσβεστική.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι όσο αυξάνεται η αίσθηση ευθύνης στους πολίτες μετά τις σκηνές του 2012 άλλο τόσο αυξάνεται και η ευρηματικότητα των εμπρηστών που είναι κάτι παρά πάνω από πασιφανές ότι επιδιώκουν να μην αφήσουν ούτε ένα πνεύμονα πρασίνου στη Χίο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ