24.2.2016 16:13

Έμπρακτη συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο για την παιδεία από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης

Πρόσκληση σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας(εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς) να συμμετέχουν με προτάσεις τους στον εθνικό και κοινωνικό διάλογο του υπουργείου Παιδείας απευθύνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης, προτρέποντας τους για ενεργή συμμετοχή.

Στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

 «Τονίζεται ιδιαίτερα ότι ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος για την παιδεία είναι στις μέρες μας περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Γιατί ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος για την παιδεία μπορεί να συμβάλλει με την καταγραφή των προβλημάτων στην αποτύπωση από την πολιτεία των αναγκών της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, να συνδέσει την άμεση εμπειρία της εκπαιδευτικής πράξης με την επιστημονική παιδαγωγική γνώση, να γνωστοποιήσει τις διαφορετικές απόψεις και να οδηγήσει σε σημαντικά πορίσματα που θα ωθήσουν στην ανάληψη όλων εκείνων των πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την αναγέννηση και μακροπρόθεσμα τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Γιατί η παιδεία αποτελεί υπόθεση όλων μας και προϋπόθεση για μια καλύτερη κοινωνία», καταλήγει ο Αριστείδης Καλάργαλης.

 

 

                                                                                                                                    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ