30.3.2016 12:14

Εμπαιγμός από το υπουργείο για την Ενισχυτική Διδασκαλία

Η ΕΛΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ....

Για κοροϊδία και εμπαιγμό καταγγέλει το υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Χίου, με αφορμή την έναρξη του Προγράμματος Διδακτικής Στήριξης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεςι, μόλις ένα μήνα πριν αυτές ξεκινήσουν! 

Στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ αναφέρει ότι το υπουργείο... θυμήθηκε να στείλει την σχετική εγκύκλιο στις 22 Μαρτίου (!) καλώντας τους μαθητές της Γ' Λυκείου να κάνουν αίτηση για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, με βάση τους βαθμούς επίδοσής τους στο Α΄τετράμηνο. 

"Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με εκπαιδευτικούς που ήδη υπηρετούν στην Εκπαίδευση, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση και την υλοποίησή τους θα έχουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως ΕΛΜΕ Χίου, θεωρούμε, ότι η έναρξη του προγράμματος τώρα πια καταλήγει να μοιάζει κοροϊδία, μιας και το πρόγραμμα θα λειτουργήσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Συνεπώς, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να καλυφθούν τα κενά και να προετοιμαστούν οι μαθητές για το σύνολο της ύλης που καλούνται να διαχειριστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις, που θα διεξαχθούν το Μάϊο.

Αναρωτιόμαστε, τέλος, για το αν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί πραγματικά να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, και ιδίως σήμερα που η ελληνική κοινωνία πλήττεται ανηλεώς από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ