21.4.2023 11:20

ΕΜΧ κατά ΔΕΥΑΝΧ για τις περικοπές υδροδότησης

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διακοπή των αρδευτικών υδρομέτρων στο Δήμο Χίου και ειδικά αυτών στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων διατυπώνει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου μέσα από επιστολή της προς το  Διοικητικό Συμβούλιο Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Νήσου Χίου.

Σε αυτήν αναφέρει:

Με την παρούσα επιστολή η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2023 εκφράζει την έντονη αντίθεση και δυσαρέσκεια της έναντι της απόφασης που αναγγείλατε στις 7/04/2023 και αφορά τη διακοπή των αρδευτικών υδρομέτρων στο Δήμο Χίου και κυρίως όσον αφορά την περιοχή των Μαστιχοχωρίων. 

Όπως γνωρίζετε, στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων το αρδευτικό σύστημα υδροδοτεί το σύνολο των αποθηκευτικών χώρων που χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς μας, ως βοηθητικοί χώροι για τις εργασίες πριν και μετά τον αγρό (πλύσιμο, καθαρισμό εργαλείων κ.α) και η διακοπή του θα τους προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα. Δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά στην ανάγκη άρδευσης των χιλιάδων νέων μαστιχοδέντρων που έχουν φυτευθεί στην περιοχή και η διακοπή άρδευσής τους θα προκαλέσει, όπως αντιλαμβάνεστε, τεράστια απώλεια του φυτικού κεφαλαίου αλλά και του επενδυμένου κεφαλαίου που αξιοποιήθηκε για τη φύτευσή τους στην περιοχή. 

Κύριοι, η ΕΜΧ ως ο αποκλειστικός διαχειριστής του μοναδικού εθνικού προϊόντος, της μαστίχας, σας καλεί να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας δεδομένης της ανάγκης στήριξης του βασικού οικονομικού πυλώνα του νησιού μας. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα του Οργανισμού και των μελών μας. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ