29.1.2014 11:04

Εμφύλιος μεταξύ εργαζομένων για τις KOIN.ΣΕΠ

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΗΚΕΧ

Το σχίσμα που έχει επέλθει μεταξύ των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΧ που συνηγορούν υπέρ του προέδρου Μ. Κοντούδη και των επιλογών του σχετικά με τις ΚΟΙΝ.ΣΕΠ και του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ επιβεβαιώνει νέα ανακοίνωση του τελευταίου.
Σε αυτήν αφού χαρακτηρίζει πρωτοεμφανιζόμενο  και ανύπαρκτο τον σύλλογο εργαζομένων στη ΔΗΚΕΧ, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Διευκρινιστική ανακοίνωση- απάντηση σε «διάφορα δημοσιεύματα» φέρεται να εξέδωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος « Σύλλογος» Εργαζομένων στη ΔΗΚΕΧ.

Εκτελώντας χρέη συνηγόρου του Πρόεδρου της ΔΗΚΕΧ Μιχάλη Κοντούδη,  ο «Σύλλογος» εμμέσως επικρίνει το Σύλλογο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν.Χίου, θεωρώντας   “επωφελή για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων την απόφαση της ΔΗΚΕΧ για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ”.
Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την ανακοίνωση,  τις έννοιες του δημόσιου συμφέροντος, της διαφάνειας στις αναθέσεις έργων και εργασιών, της αξιοκρατίας στις προσλήψεις προσωπικού και έτσι επιχειρηματολoγούν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΧ είναι μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Χίου, είναι απορίας άξιον ποιοι-ες σε μία νύκτα συνέστησαν τον προαναφερόμενο «Σύλλογο», όταν μάλιστα ουδείς εργαζόμενος φαίνεται να υπογράφει τη φερόμενη ως ανακοίνωση  που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Εκ των πραγμάτων τίθενται λοιπόν ερωτήματα για το τι συνιστά η φερόμενη ως ανακοίνωση του «Συλλόγου» και ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία . Συνιστά αποθέωση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ή μήπως αποτελεί συγκαλυμμένη προσπάθεια χειραγώγησης και διάσπασης του μετώπου των εργαζομένων από πλευράς εργοδοσίας;

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Χίου με γνώμονα τα δικαιώματα των Εργαζομένων και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος,αταλάντευτα θα συνεχίσει τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρέπεια, ενάντια στην εξαθλίωση, τη σύγχρονη δουλεία και  τον εργασιακό μεσαίωνα".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ