4.9.2014 17:22

Εμείς αποφασίζουμε για τη ζωή μας

Ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΩΡΙΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ

Την επανεκκίνηση των δράσεων του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε Ωρίων, με σημείο εκκίνησης την εκδήλωση του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην καφετέρια του κήπου σηματοδότησε η συνέντευξη τύπου των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των συνεργατών τους. Τα μέλη του είναι περίπου 150.

Σκοπός του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης είναι η άσκηση οποιασδήποτε μορφής οικονομικής δραστηριότητας που αποβλέπει στην κοινωνική, οικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική επανένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην θεραπεία τους επιδιώκοντας και την καλύτερη δυνατή οικονομική τους αυτάρκεια.

Έχουν τα προσόντα

«Η κρίση μας καθήλωσε για αρκετό διάστημα, αλλά τώρα ενεργοποιούμαστε και πάλι, για  να αναδείξουμε ότι οι ψυχικά πάσχοντες μπορούν και πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τη ζωή τους. Έχουν όλα τα προσόντα  να συμμετέχουν σε διαδικασίες που αναδεικνύουν τις δυνατότητες, λειτουργούν θεραπευτικά και σπάνε τα ταμπού του κοινωνικού αποκλεισμού τους», δηλώνει η πρόεδρος του συνεταιρισμού Κοινωνική Λειτουργός Μαρία Κουιμάνη.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης ΩΡΙΩΝ, είναι ένα συλλογικό όργανο οι αποφάσεις και οι δράσεις του οποίου συνδιαμορφώνονται και επιλέγονται από τους Ψυχικά πάσχοντες, τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τους φίλους και τους φορείς  που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο.

«Στόχος μας είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ξαναβρεθούν στο προσκήνιο, το Σαββάτο δηλώνουμε παρόν και πάλι διεκδικώντας ότι μας ανήκει. Δεν επαναπαυόμαστε, δεν περιοριζόμαστε στο κλασσικό επίδομα της Πρόνοιας, έχουμε τη δυνατότητα  να προσφέρουμε και να απολαύσουμε πολλά όμορφα πράγματα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ