2.9.2019 8:48

ΕΛΜΕ Χίου: 5 προτάσεις για τη νέα σχολική χρονιά

Πέντε προτάσεις για τη λειτουργία των Σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς καταθέτει η ΕΛΜΕ Χίου. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

1. Κρίνει ως επιβεβλημένη αναγκαιότητα να υπάρξει μέριμνα των αρμοδίων ώστε όλα τα Γυμνάσια που χωροταξικά εκτείνονται από τον Κάμπο έως το Βροντάδο να δημιουργήσουν 3 τμήματα ανά τάξη. 

2. Αξιολογεί ότι για τα τρία ΓΕΛ της πόλης της Χίου πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να δημιουργηθούν σε καθένα από αυτά 3 τμήματα στην Α΄ τάξη. Ανάλογη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί ώστε να δημιουργηθούν 2 τμήματα στην Α΄ τάξη του ΓΕΛ Βροντάδου.

3. Στο πλαίσιο διεκδίκησης της ΕΛΜΕ Χίου βρίσκεται η έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ. Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικούμε ως εκπαιδευτική κοινότητα την έγκριση του Τομέα Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

4. Πνεύμονας για την ύπαρξη των Περιφερειακών Γυμνασίων είναι η έγκριση των τμημάτων της 2ης ξένης γλώσσας, της μουσικής, των καλλιτεχνικών και της τεχνολογίας. Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικούμε την έγκριση όλων αυτών των τμημάτων  και τη στελέχωσή τους με το αντίστοιχο εκπαιδευτικό προσωπικό .

5. Ως προς τα ΓΕΛ ζητάμε την έγκριση όλων των τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού, Επιλογών και Ξένων Γλωσσών. Θεωρούμε ότι λογιστικού τύπου διευκρινίσεις του Υπουργείου για συνδιδασκαλία στη φυσική και τη χημεία μεταξύ των τμημάτων Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας ή στα μαθηματικά μεταξύ των τμημάτων Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής δεν προάγουν τη μάθηση. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ