2.5.2016 13:23

Ελκυστικό το Σαλβάγικο

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΑΛΒΑΓΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ Ή ΚΈΝΤΡΟ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σύντομα αναμένεται να αξιοποιηθεί και πάλι το κτίριο Σαλβάγου στον Κάμπο, το οποίο παραμένει ανενεργό από το 2015 που  εγκαταλείφθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου. Από τότε, αρκετοί φορείς έχουν δείξει ενδιαφέρον ενοικίασης του χώρου από το Γηροκομείο του Κάμπου, αλλά δύο έχουν κάνει τις σοβαρότερες προσεγγίσεις και  εξετάζουν την προοπτική να στεγάσουν   σημαντικές δομές. Η  αναπαλαίωση του είχε κοστίσει  220 εκατομμύρια δραχμές.

Μουσείο Παλιών Ομογενών

Τα στελέχη του συλλόγου   Sciofest, εξετάζουν με προσεκτική προσέγγιση την προοπτική να το μετατρέψουν σε Μουσείο Παλιάς Ομογένειας, σημαντικών οικογενειών που έχουν φύγει από τη Χίο την περίοδο των σφαγών  του 1822, έχουν εδραιωθεί έχουν διαπρέψει  και έχουν σηματοδοτήσει μια ολόκληρη εποχή στις χώρες που μετοίκησαν, έχουν σπουδαίο μουσειακό υλικό και έχουν δεχθεί να το διαθέσουν  στο νησί της καταγωγής τους. Προς το παρόν τίποτα δεν είναι απόλυτα σίγουρο ακόμη, όλα θα αποφασιστούν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εδώ μετά το Πάσχα.

Κέντρο Ασυνόδευτων Παιδιών

Η δεύτερη πρόταση έχει υποβληθεί από Μ.Κ.Ο η οποία εξετάζει την προοπτική να δημιουργήσει εκεί  το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανήλικων Παιδιών  και να στεγάσει πρόσφυγες που έχουν έλθει στη Χίο μόνα τους.

Η Μ.Κ.Ο  δεν θα εγκατασταθεί τελικά  στο χώρο που  είχε ενοικιάσει στο Χαλκειός, επειδή οι εκπρόσωποι της δεν θέλουν να επιβαρύνουν περισσότερο την περιοχή και το κλίμα με τους κατοίκους, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ταυτόχρονα όμως ψάχνουν και για άλλους χώρους, αφού μάλλον το μοναδικό μεγάλο  δωμάτιο του Σαλβάγικου  δεν καλύπτει απόλυτα  τις απαιτούμενες προδιαγραφές.  Ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που πιθανά θα τους αποτρέψει είναι και το μεγάλο κόστος των αναγκαίων επισκευών, γιατί  εσωτερικά το παραδοσιακό  κτίριο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ