22.3.2016 9:12

Ελέγχονται και τα αυτοκίνητα των ΜΚΟ

Τάξη στο χάος που επικρατεί έστω και με αρκετή καθυστέρηση, έρχεται να βάλει το Τελωνείο γνωστοποιώντας στα μέλη των ΜΚΟ που χρησιμοποιούν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες τη νομοθεσία και τις υποχρεώσεις τους.

Σε ανακοίνωση του, το Τελωνείο Χίου γνωστοποιεί στους εκπροσώπους των ΜΚΟ και όσων οργανώσεων δραστηριοποιούνται στο νησί μας και χρησιμοποιούν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, προκειμένου να είναι νόμιμη η κυκλοφορία τους στην χώρα μας:

  1. Ο κάτοχος και ο χρήστης να είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού
  2. Τα οχήματα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με άδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια η οποία να καλύπτει το όχημα στην χώρα μας
  3. Αν τα οχήματα δεν χρησιμοποιούνται από τον κάτοχο τους πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση του κατόχου προς τους χρήστες αναφέροντας πλήρη ονοματοπωνυμικά στοιχεία, καθώς και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Στην εξουσιοδότηση να αναφέρεται ότι η χρήση του οχήματος είναι για την παροχή υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες, το ακριβές χρονικό διάστημα που το όχημα θα παραμείνει στην χώρα, για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί (π.χ. για παροχή περίθαλψης προσφύγων) και αν είναι αμειβόμενη εργασία ή δεν αποτελεί μέρος κανενός είδος κερδοσκοπικής δραστηριότητας.

Η εξουσιοδότηση πρέπει να είναι κατάλληλα επικυρωμένη και μεταφρασμένη στα ελληνικά.

 

Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο +302271044840 Τμήμα Τελωνειακών Διαδικασιών και από τους Παφίτη Απόστολο και Χαροκόπου Σεμίρα

 

 

 

  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ