20.4.2013 11:18

Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό

Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό

Την ώρα που όλη η Ελλάδα είναι ακόμη συγκλονισμένη από τις «ματωμένες φράουλες« από το ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ανακοινώνεται η διενέργεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα και ιστορία.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Τα μαθήματα γίνονται σε όλους τους δήμους της Χίου και παρέχονται δωρεάν.

Οι εκπαιδευόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν μία αίτηση και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη των προγραμμάτων Μαρίκα Καρίβαλη στο τηλ. 22710-42466, στη διεύθυνση Δαμαλά 25, Χίος, καθημερινά 12:00-14:00 και απογεύματα Τρίτης κ΄ Παρασκευής 18:00-20:00 και στο e-mail: mkarivali@gmail.com
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ