15.5.2019 14:14

Έκλεβε συστηματικά για τουλάχιστον 3 χρόνια σπίτια Χιωτών

Σειρά διαρρήξεων από το 2017 εξιχνίασε η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου έπειτα από σύλληψη 43χρονου Ουκρανού που διέμενε παράνομα στη χώρα

Μία σημαντική επιτυχία κατέγραψε στο ενεργητικό της η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου που έπειτα από μεθοδική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει σειρά διαρρήξεων σε σπίτια κατοίκων της Χίου από το 2017 μέχρι και σήμερα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Δημήτρης Αυγερινός καθώς και ο διοικητής της Ασφάλειας Χίου Διαμαντής Βυζανιάρης, αναφέρθηκαν αναλυτικά στην υπόθεση.

Η δράση του 43χρονου

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Κυριακή 12/5 όταν ο δράστης μπήκε σε σπίτι ηλικιωμένης στη Χίο αλλά έγινε άμεσα αντιληπτός με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αστυνομική καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 43χρονος, όπου οι Αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλη ποσότητα κλοπιμαίων όπως κοσμήματα, συλλεκτικά νομίσματα διαφόρων χωρών, χρυσές λίρες, ηλεκτρικές συσκευές, συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, εικόνες καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και πολλά κλειδιά από σπίτια.

Επίσης βρέθηκε το ποσό των 410 ευρώ και των 218 δολαρίων Η.Π.Α..

Χαρακτηριστικό της ποσότητας των κλοπιμαίων είναι το γεγονός ότι για τη μεταφορά τους χρειάστηκε μικρό φορτηγό, ενώ για την πλήρη καταγραφής χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες συνεχόμενης δουλειάς.

Η αξία των κοσμημάτων αποτιμάται σε 50.000 ευρώ, ως αξία χρυσού και όχι ως αξία κοσμήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 43χρονος αλλοδαπός κατά τη σύλληψή του φαίνεται ότι διέμενε παράνομα στη χώρα αφού είχε λήξει η άδεια παραμονής του στην Ελλάδα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ