26.4.2019 23:37

Εκατοντάδες πιστοί στη συνάντηση των Επιταφίων της πόλης

Σε κλίμα κατάνυξης και με την ελπίδα της Ανάστασης σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, εκατοντάδες πιστοί, συνέρευσαν στις εκκλησίες της πόλης της Χίου προκειμένου να παρακολουθήσουν την κορύφωση του Θείου Δράματος.

Στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της πόλης της Χίου, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και εκατοντάδες πιστοί έψαλαν τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου.

Ακολούθως υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου και συνοδεία αγήματος της 96 Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής, ο Επιτάφιος της Μητρόπολης, περιφέρθηκε στα στενά της πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του νησιού για να συναντήσει τους υπολοίπους επιταφίους.

Λίγο πριν η πομπή φθάσει στην Πλατεία, ο Μητροπολίτης Μάρκος, προσκύνησε τον ανδριάντα του Μητροπολίτη Πλάτωνα Φραγκιάδη, που σφαγιάστηκε από τους Οθωμανούς το 1822 και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην εξέδρα όπου απεύθυνε με πολλαπλούς αποδέκτες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ