27.3.2014 13:31

Έκαναν τον Όμηρο...Τούρκο !

Οσοι πήραν στα χέρια τους το πρόγραμμα του θεσμού της «Πολιτιστικής Ανοιξης» στο Μπαχρέιν και γνωρίζουν έστω τα στοιχειώδη από ιστορία, μάλλον θα έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Κι αυτό γιατί εκεί μέσα προβάλλεται η παράσταση μίας διάσημης τουρκικής ομάδας χορού η οποία παρουσιάζεται με έναν ανορθόδοξο τρόπο...

Η ομάδα «Fire of Anatolia» θα χορέψει το έργο «Τροία» στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Ανοιξης στο Μπαχρέιν και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου πρόκειται για το έπος του μεγάλου ποιητή της Ανατολίας (!) Ομήρου.

Γράφουν αναλυτικά οι υπεύθυνοι της «Πολιτιστικής Άνοιξης στο Μπαχρέιν» στο πρόγραμμα για να παρουσιάσουν την εκδήλωση: «Το σόου αποτυπώνει το μύθο της Τροίας, όπως τον έχει γράψει ο ποιητής της Ανατολίας Ομηρος στο αριστούργημά του Ιλιάδα».

Ενδιαφέρον έχει και η ιστοσελίδα του θεσμού στο Facebook καθώς μέσα περιγράφουν τον Τρωικό Πόλεμο ως... ανατολική μυθολογία. Περιττό να αναφέρουμε ότι η λέξη Ελλάδα απουσιάζει παντελώς από οπουδήποτε, παρά το γεγονός ότι ο θεσμός δείχνει μία ιδιαίτερη αδυναμία στην ελληνική μυθολογία.

Πάντως οι δαιμόνιοι έλληνες χρήστες του Διαδικτύου έχουν πάρει την ιστοσελίδα χαμπάρι και στο Facebook έχουν αρχίσει τα παράπονα και τα μαθήματα ιστορίας...

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ