17.2.2022 17:45

Ειρηνική διαμαρτυρία στην Πλατεία Βουνακίου με τα καταστήματα κλειστά επί 3ωρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλίες στο κέντρο της πόλης και επίδοση ψηφισμάτων σε κεντρικό λιμεναρχείο και γραφείο Υπ. Μετανάστευσης

 Το δικό της ειρηνικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ενάντια στη δημιουργία νέας δομής αλλά και κατά των διώξεων αιρετών, θα στείλει δυναμικά αλλά ειρηνικά η τοπική κοινωνία μέσα από τη μεγάλη κινητοποίηση, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου την ερχόμενη Τετάρτη στις 23/2.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Π.Ε. Χίου, συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των φορέων του νησιού – πλην του Δήμου Χίου- με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν τη θετική τους στάση, στον σχεδιασμό για κινητοποίηση ενάντια στις νέες δομές.

Όπως επεσήμανε στο διαδικτυακό podcast του Politischios.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, ο σχεδιασμός προβλέπει συγκέντρωση του κόσμου στις 12 το μεσημέρι της επόμενης Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Χίου.

Εκεί, οι φορείς θα εκφωνήσουν ομιλίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ειρηνική πορεία με κατεύθυνση στο Λιμεναρχείο Χίου, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των διώξεων των αιρετών αλλά και προς το γραφείο του Βουλευτή Χίου και Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Εμπορικός Σύλλογος θα προχωρήσει επί 3ωρο (12:00-15:00) στο κλείσιμο των καταστημάτων ενώ στην ίδια απόφαση προσανατολίζεται και το Επιμελητήριο Χίου, με την διοικούσα επιτροπή να συνεδριάζει την Παρασκευή προκειμένου να λάβει απόφαση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ