4.11.2015 16:16

Είναι μακρύς ο... διάδρομος

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩN ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ

Νέες προοπτικές για το άνοιγμα της Χίου στις τουριστικές αγορές της Ευρώπης, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης από την Υ.Π.Α. για τη δημιουργία κατ’ αρχήν clearway στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου.

Η δέσμευση ποσού 180.000 ευρώ για την άμεση κατεδάφιση και την περίφραξη των απαλλοτριωμένων εκτάσεων αναπτερώνει τις ελπίδες για την πολυπόθητη επέκταση, όμως το μακαρόνι έχει ουρά ακόμη. Κι αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό αργά χθες το μεσημέρι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Μεταφορών για το 2016 δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Αερολιμένα Χίου, κάτι που θα άλλαζε ριζικά την εικόνα των υποδομών του νησιού μας.

«Πάμε στα επόμενα βήματα»

Στις παράλληλες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου το έργο της δημιουργίας ελεύθερου πεδίου να καταστεί λειτουργικό, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον «π» ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς χαρακτηρίζοντας μείζονος σημασίας την απόφαση της Υ.Π.Α. να υπογράψει σύμβαση με εργολάβο.

«Δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για τη συγκεκριμένη εξέλιξη όμως έχουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο να προβλέψει την ασφαλτόστρωση της οδού Ι. Χρήστου ενώ ζήτησα και την εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω σηματοδότησης κατά τη διάρκεια προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών. Ο τελικός μας στόχος παραμένει η συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου μέσα από νέο διάδρομο και ολική αναβάθμιση του αεροσταθμού», ανέφερε ο κ. Βουρνούς μεταφέροντας παράλληλα την είδηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα συνάντηση στο Υπουργείο για σειρά σημαντικών ζητημάτων όπως η επέκταση, η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών αλλά και η μετατόπιση της παραλιακής του αεροδρομίου.

Α. Μιχαηλίδης: «Καταρρίπτονται οι μύθοι»

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη καταρρίπτει τον μύθο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βελτιωθούν οι υποδομές του νησιού. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του τόπου μέσα σε απόλυτα διαφανή πλαίσια και με σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι σαφές ότι δεν έχουμε θέματα ιδεοληψιών όπως πολλοί μας κατηγόρησαν το προηγούμενο διάστημα. Η υπογραφή της σύμβασης έρχεται ως αποτέλεσμα συνεχών πιέσεων και μίας προσπάθειας να υλοποιηθούν έργα και υποδομές ακόμα και μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον».

Ν. Μηταράκης: «Οι ιδεοληψίες μας πήγαν πίσω»

«Το 2014 καταφέραμε να εντατικοποιήσουμε τις διαδικασίες για την επέκταση του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο της Χίου με αποτέλεσμα να παραδοθεί η απαιτούμενη έκταση στην ΥΠΑ. Από τότε βάλαμε τα συγκεκριμένα θέματα σε τροχιά υλοποίησης και για το λόγο αυτό συνέχισαν να βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής μου δράσης με την κατάθεση σωρείας ερωτήσεων στη Βουλή. Είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Τώρα λοιπόν, οφείλουν οι αρμόδιοι να τρέξουν για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ