14.10.2015 16:29

Είναι μακριά η Αθήνα από τη Βολισσό

ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή στη Βολισσό από την έλλειψη γιατρού και ασθενοφόρου. Το ζήτημα είχε αναδειχθεί, είχε απασχολήσει, αποτέλεσε αντικείμενο συσκέψεων, είχαν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες κι αναμένονταν η υπουργική απόφαση με την οποία θα μπορούσε ένας κάτοικος της περιοχής με επαγγελματικό δίπλωμα, νόμιμα να οδηγήσει σε έκτακτο περιστατικό το ασθενοφόρο. Όλη αυτή η κινητικότητα έπεσε σε λήθη λόγω προεκλογικής περιόδου και εκεί βρίσκεται η κατάσταση ακόμη και σήμερα.

Στην Αθήνα το ασθενοφόρο

Μόνο ο Δήμος Χίου προφανώς δεν το ξέχασε και ήδη εδώ και κάποιες μέρες, το ασθενοφόρο της Βολισσού βρίσκεται στην Αθήνα σε ειδικό συνεργείο, όπου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και σύμφωνα με τις υποδείξεις του, επισκευάζεται και προστίθεται σε αυτό ο απαιτούμενος εξοπλισμός, όπως αναπνευστήρας,  οξύμετρο, monitor-βηματοδότης-απινιδιστής για να μπορέσει με ασφάλεια να μεταφέρει τους ασθενείς όταν χρειαστεί.

Πόσο μακριά είναι μια υπουργική απόφαση;

Η τοπική κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση αποδεικνύεται πως για ακόμη μια φορά έκαναν το χρέος τους. Σε αντιδιαστολή με την πολιτεία που έχει τους δικούς της ρυθμούς και τα επίσης δικά της κριτήρια και όρια ευαισθησίας. Πόσο δύσκολη άραγε είναι η έκδοση μιας υπουργικής απόφασης με την οποία ο εκάστοτε επαγγελματίας οδηγός θα μπορεί να εκτελεί χρέη οδηγού ασθενοφόρου σε ένα έκτακτο περιστατικό για να σώσει μια ανθρώπινη ζωή; Πόσα θύματα ακόμη πρέπει να μετρήσουμε για να μπει μια υπουργική υπογραφή;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ