16.10.2014 15:42

Είναι λύση η διαβούλευση;

ΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ Η ΔΕΥΑΧ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Στο έως εδώ και μη παρέκει έχει φτάσει η κατάσταση με τη φοβερή δυσοσμία στην προκυμαία. Τις διαδικασίες που θα προωθήσουν για την επίλυση του προβλήματος χωρίς να πέσουν και πάλι στις παγίδες των άγονων διαγωνισμών και της αισχροκέρδειας των εταιρειών  συζήτησαν στη Μυτιλήνη η ΔΕΥΑΧ και η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος Π.Ε.Π Β. Αιγαίου.
Η ΔΕΥΑΧ επανάφερε την προοπτική της αγοράς του ειδικού μηχανήματος ενδοσκόπησης του δικτύου και επιλέχθηκε η διαδικασία της διαβούλευσης με τους προμηθευτές και την κύρηξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την αγορά των μηχανημάτων.
«Η διαβούλευση θα γίνει από τη ΔΕΥΑΧ, τα αποτελέσματα της θα κοινοποιηθούν στη Διαχειριστική Αρχή και θα ακολουθήσει η δημοπρασία αγοράς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στο ερχόμενο δεκαπενθήμερο και η χρήση του μηχανήματος θα μας αποκαλύψει ποιοι ευθύνονται για τη δημιουργία του προβλήματος», δηλώνει ο πρόεδρος της επιχείρησης Απόστολος Τζιώτης.
Παράνομες συνδέσεις
Ενδεικτικό των πρακτικών που δημιουργούν το πρόβλημα είναι και το ότι κατά τη διάρκεια εργασιών  καθαρισμού του δικτύου και των φρεατίων της περιοχής, εντοπίστηκαν πολλές παράνομες συνδέσεις αποχετευτικών δικτύων στο δίκτυο των ομβρίων που καταλήγει στο λιμάνι.
«Κανονικά θα έπρεπε να είναι συνδεμένες στο δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού. Το πρόβλημα πρέπει να είναι εκτεταμένο. Η κάμερα θα αποκαλύψει με ακρίβεια τα πάντα και εμείς θα εφαρμόσουμε ότι προβλέπουν οι κανονισμοί».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ