16.5.2019 12:19

«Είναι αδιανόητο οι διασώστες να δέχονται συνεχώς απρόκλητες επιθέσεις»

Το αίτημα για λήψη νομοθετικών μέτρων που θα προλαμβάνουν την άσκηση βίας κατά των διασωστών του ΕΚΑΒ, επαναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Όπως σημειώνει το Σωματείο, το περιστατικό επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ Χίου έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές που δέχονται οι εργαζόμενοι, κάτι που κάνει επιτακτική την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης με σκοπό να προστατευθούν τα στελέχη του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον Τομέα Χίου του ΕΚΑΒ, σημείωσαν στην κάμερα του «π» ότι είναι δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτες ξεπερνούν τα όρια στοχοποιώντας τους διασώστες.

«Σίγουρα το να έχεις ένα ασθενοφόρο για ολόκληρο το νησί ειδικά το βράδυ, δεν βοηθάει καθόλου. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόλις 2 οχήματα που κινούνται ενώ εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αν υπάρξουν άδειες ή ρεπό υπάρχει πρόβλημα με τις βάρδιες», ανέφεραν στον «π» οι διασώστες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ