15.4.2016 18:12

"Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι"

Με αφορμή τα «προβλήματα» του « Έλμερ,ο παρδαλός ελέφαντας»,  η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, μίλησε την Τετάρτη 13/4/2016 στις 10:30 π.μ.,  στο Δημοτικό Σχολείο Βολισσού,  για τη διαφορετικότητα και για το φόβο της απόρριψης.

Στο μαγικό ταξίδι του παραμυθιού του David Mckee , αφέθηκαν 19 παιδιά, ηλικίας 5 έως 9 ετών.  Ο «Έλμερ» είναι ένα πολύχρωμο ελεφαντάκι που μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται τη διαφορετικότητα. Ο κόσμος του είναι αισιόδοξος, λαμπερός, αστείος, περιπετειώδης, γεμάτος χρώματα.

Και είναι πολύ σημαντικό ότι ο Έλμερ είναι αποδεκτός στο σύνολο, για αυτό που πραγματικά είναι... Δε χρειάστηκε να αλλάξει τίποτε στον εαυτό του για να γίνει αρεστός, δε χρειάστηκε να κάνει κανένα κατόρθωμα για να τον προσέξουν & να τον αγαπήσουν τα άλλα ελεφαντάκια! 

Από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου συμμετείχαν:  Έφη Βήλου-μουσικοθεραπεύτρια, Μαρία Δαμασιώτη- νοσηλεύτρια, Εμμανουέλα Θανασά  - ψυχολόγος, Ελένη Πίπα- Κοινωνική  Λειτουργός, Αμαλία Παπαβασιλείου- διοικητικός, Βιβή Σιδηροφάγη - πρόεδρος ΚΠΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ