3.12.2012 8:59

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη γειτονική Λέσβο (BINTEO)

 

Δοκιμάστηκε η Λέσβος από τη νεροποντή που έπληξε το ανατολικό κομμάτι του νησιού,  το βράδυ του Σαββάτου.

 
Επί σχεδόν μιάμιση ώρα μέσα στην πόλη και στα γύρω προάστια, αλλά και στον κάμπο του Ευεργέτουλα βορειοδυτικά του κόλπου της Γέρας, σημειώθηκε συνεχής και έντονη βροχόπτωση. Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, προκάλεσαν μπλακ άουτ σε όλο το νησί περίπου από τις 19.30 έως τις 21.00.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για τη διάσωση 12 ατόμων από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους, για τέσσερις κοπές δέντρων, ενώ υπήρξαν και 80 κλήσεις για άντληση υδάτων.
 
Άνθρωποι της δημοτικής αρχής επισκέφθηκαν τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Θερμής και τις κοινότητες Παμφίλων, Παναγιούδας, Μόριας και με στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συντόνισαν τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, επισκέφθηκε τις κοινότητες Λάμπου Μύλων, Κεραμειών, Ιππείου, καθώς και την περιοχή της Καρύνης, που επλήγησαν από τη νεροποντή, ιδίως η κοινότητα Συκούντας, όπου καταστράφηκε τμήμα του κεντρικού δρόμου, που συνδέει το χωριό με το υπόλοιπο νησί.
 
Στην πόλη της Μυτιλήνης συνεργεία της ΔΕΥΑΛ και υπάλληλοι του δήμου απεκατέστησαν τη βατότητα κεντρικών δρόμων, που είχαν πλημυρίσει. Σχεδόν όλο το βράδυ και υπό βροχή μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου εργάζονταν, προκειμένου οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να μένουν καθαροί από φερτές ύλες.
 
Το πρωί της Κυριακής , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, για άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, που προέκυψαν από τη θεομηνία στο νησί. Στην κοινότητα Συκούντας, λόγω του μεγέθους της βλάβης στον κεντρικό δρόμο του χωριού, μετέβησαν μηχανικοί για αυτοψία.
 
Η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ), Χριστιάνα Καλογήρου, επικοινώνησε με τη δημοτική Αρχή και έθεσε στη διάθεση του δήμου τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς, που αριθμεί η ΑΔΑ στη Μυτιλήνη.
 
 
ΠΗΓΗ: LESVOSNEWS.NET

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ