11.8.2015 11:59

Είδαν με τα μάτια τους τις συνέπειες

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Οι επιπτώσεις των capital controls στην τοπική οικονομία που επηρέασαν βαθύτατα το τοπικό επιχειρηματικό κλίμα συζητήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Χίου, με αναλυτική παρουσίαση από τον Γ. Περρή, όλων των συνεπειών και του βαθμού επηρεασμού της οικονομίας. 

Το κλίμα στις τάξεις των επαγγλεματιών και επιχερηματιών εξακολουθεί να είναι μουδιασμένο, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να αποφύγη η χώρα τα χειρότερα και δη μια άτακτη χρεωκοπία, ενώ την ίδια στιγμή, το Επιμελητήριο και τα μέλη του προβληματίζει και το νέο φορολογικό πλαίσιο που δεν γίνεται απόλυτα αποδεκτό. 

Στην συνεδρίαση αποφασίσθηκε η διεκδίκηση αντισταθμιστικών μέτρων με στόχο την ανακούφιση των νησιωτών, οι οποίοι πλήττονται καίρια από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, γεγονός που προφανώς θα κινητοποιήσει σταδιακά το Επιμελητήριο να αναζητήσει συμμάχους στον αγώνα της διεκδίκησης. 

Δείτε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα παρουσίαση ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ