24.9.2014 20:04

Έχουν ρημάξει τη ΔΕΔΔΗΕ

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Μηνήσεις κατά παντός υπευθύνου έχει υποβάλλει η ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), μετά το κύμα των εκτεταμένων κλοπών στα δίκτυα, στους πυλώνες, τους υποσταθμούς, τους μετασχηματιστές, τα αντλιοστάσια, τις κεραίες και τους αναμεταδότες της εταιρείας, το οποίο πολλαπλασιάζετε με εντεινόμενους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα.

Τα κρούσματα είναι εκτεταμένα σε όλη τη Χίο, κυρίως σε απομονωμένες εγκαταστάσεις. Τα τελευταία έχουν σημειωθεί στις περιοχές του Θολοποταμίου, του Δαφνώνα, του Αγ. Γεωργίου Συκούση, των Νενήτων, των Μεστών, της  Κατάβασης, των Αψιλών, της Νέας Ποταμιάς και σε άλλα σημεία.

«Έκοψαν και έκλεψαν τα σύρματα, τους μετασχηματιστές των υποσταθμών και έμεινε χωρίς ρεύμα μεγάλη περιοχή του χωριού, το γήπεδο δεν ηλεκτροδοτείται ακόμη. Απορώ πως μετέφεραν τόσο ογκώδη και βαριά αντικείμενα Έκλεψαν και το δίκτυο στο Νόσσω Κήπο. Την ίδια μέρα μάθαμε ότι έκλεψαν τα ίδια πράγματα και στην περιοχή του Δαφνώνα», δηλώνει στον  «π» ο κάτοικος Θολοποταμίου Παναγιώτης Μακρίδης.

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΔΔΗΕ, η εταιρεία έχει αντικαταστήσει αρκετά υλικά και έχει επισκευάσει πολλές βλάβες που προκλήθηκαν, αλλά η αποκατάσταση θα αργήσει  σε αρκετές περιοχές. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα επειδή  οι ζημιές είναι εκτεταμένες και τα υλικά παραγγέλνονται από την Αθήνα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ