24.2.2016 9:55

Έχει "ψωμί" το 500άευρω

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Την προσφιλή τους τακτική, να "εισπράτουν" με κάθε τρόπο από τους καταθέτες εφαρμόζουν τις τελευταίες μέρες οι τράπεζες αξιοποιώντας στο έπακρο τις φήμες περί κατάργησης του 500ευρου, που έφεραν με τη σειρά τους πολλούς Χιώτες στα γκισέ των τραπεζών.

Φοβούμενοι ότι τα χρήματα που για διάφορους λόγους έχουν σπίτια τους, μεταξύ των οποίων και χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, θα καταργηθούν, οι Χιώτες έσπευσαν σε τράπεζες για να τα "αλλάξουν". Εκεί όμως έκπληκτοι άκουσαν τους ταμίες ιδιωτικών τραπεζών να τους πληροφορούν ότι για τη συναλλαγή αυτή υπήρχε προμήθεια 0,15%.

Σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται η ανταλλαγή νομισμάτων οπότε από μόνη της αυτή η πράξη, τίθεται υπό αμφισβήτηση. Από κει και πέρα όμως και σε ότι αφορά στην ουσία του ζητήματος τραπεζικές πηγές είναι καθησυχαστικές για τη φημολογία περί κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ και σημειώνουν: " Υπήρχε η σκέψη και υποβλήθηκε στον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Ντράγκι για μείωση του αριθμού των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ που κυκλοφορούν. Αυτό σημαίνει ακόμη κι αν υιοθετηθεί, ότι τα φθαρμένα χαρτονομίσματα που έχουν οι τράπεζες θα αποσύρονται και δεν θα αντικαθίστανται με νέα. Ποτέ δεν σταματά η κυκλοφορία ενός χαρτονομίσματος απότομα. Με την κυκλοφορία του νέου 10ευρου ή του νέου 20ευρω δεν αποσύρθηκαν εν μια νυκίι τα παλιά. Αυτά όλα είναι υπερβολές και κάπου και ο κόσμος πρέπει να δείχνει λίγο τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που απαιτείται και να μην παρασύρεται".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάρη στα 500ευρα τις τελευταίες μέρες οι τράπεζες αύξησαν την πελατεία τους και τα ευρώ από τις προμήθειες στα ταμεία τους για ακόμη μια φορά.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ