23.10.2015 16:38

Έχει κτίρια και ψάχνει για άλλα;

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΚΙΝΗΤΑ

Υπό αμφισβήτηση και ουσιαστική κριτική τίθεται η πρόθεση του Μ. Μπελέγρη να ενοικιάσει γραφεία στη νότια πλευρά του λιμανιού καθώς φαίνεται ότι πολύ δύσκολα μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικές του προσδοκίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους επισκέπτες του λιμανιού και στα οικονομικά δεδομένα που δημιουργεί η πρόθεση μεταστέγασης.

Τα δυο στενά

Παρότι οι απαιτήσεις της τουριστικής κίνησης και αγοράς επιτάσσουν αναβάθμιση των υπηρεσιών και γιατί όχι συγκέντρωση τους σε ένα ευπρόσιτο σημείο για τον επισκέπτη, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει πειστεί για ποιο λόγο δεν εξετάστηκε η αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων κοντά στο λιμάνι, τουλάχιστον αυτών που μπορούν να εξυπηρετήσουν τον προγραμματισμό του Λιμενικού Ταμείου.

Η συζήτηση για μεταστέγαση ακόμα και του γραφείου Τουρισμού, στον χώρου που θα μισθώσει το Λιμενικό Ταμείο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κι αναμένεται να επιβεβαιωθεί μετά την οριστική λήψη απόφασης για μεταφορά του φορέα διαχείρισης του λιμένα σε νέα γραφεία.

Προβληματισμός για το κόστος μεταφοράς

Και μπορεί η πρόθεση για τη δημιουργία οργανωμένου χώρου που θα παρέχει πλήρες πακέτο πληροφοριών και υποδοχή στους επισκέπτες να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ωστόσο ο προβληματισμός έχει να κάνει με το κόστος ενοικίασης του οποιουδήποτε κτιρίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μ. Μπελέγρη το μηνιαίο κόστος ενοικίασης των κτιρίων θα κυμανθεί από 1.800 έως 2.100 ευρώ το μήνα. Ωστόσο όπως εξηγεί ο ίδιος αυτό θα αντισταθμιστεί με την ενοικίαση των παρόντων γραφείων του Λιμενικού Ταμείου σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

«Από την ενοικίαση των γραφείων που στεγάζεται τώρα η υπηρεσία, ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε περί τα 1.800 ευρώ τον μήνα. Άρα ή δεν θα έχουμε καθόλου κόστος ή θα απομείνει να πληρώνουμε ένα ποσό της τάξεως των 200 ή των 300 ευρώ τον μήνα», εξήγησε ο ίδιος.

Έντονο ενδιαφέρον

Ερωτώμενος για το αν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την μίσθωση των υφιστάμενων γραφείων του Λιμενικού Ταμείου ο κ. Μπελέγρης σημείωσε ότι ήδη τρεις επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους για ενοικίαση των εγκαταστάσεων του φορέα γεγονός που θα αποσβέσει το κόστος της ενοικίασης νέων γραφείων. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ