30.8.2019 23:29

Εγκαινιάζουν άρον- άρον παιδικό σταθμό αλλά χωρίς άδεια λειτουργίας

Σπεύδει να κόψει κορδέλες η ΔΗΚΕΧ αλλά χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα

Τις άκρως επικοινωνιακές ανάγκες της απερχόμενης δημοτικής αρχής να παρουσιάσει έργο έστω και λίγες ώρες πριν την παράδοση της σκυτάλης, αναδεικνύει η περίπτωση του βρεφονηπιακού σταθμού "Νερομπογιές και Νότες".

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Μανώλη Βουρνού ότι για τον συνδυασμό του δεν έχει σημασία ποιος θα κόψει τελικά την κορδέλα, η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. 

Κι αυτό γιατί η απερχόμενη διοίκηση της ΔΗΚΕΧ έρχεται ακριβώς 24 ώρες πριν την παράδοση στη νέα διοίκηση να εγκαινιάσει τον νέο σταθμό "Νερομπογιές και Νότες".

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, που αναδεικνύει και τον επικοινωνιακό χαρακτήρα αυτής της κίνησης, είναι το γεγονός ότι πραγματοποιούνται εγκαίνια σε έναν σταθμό που στερείται άδειας λειτουργίας.

Λίγο πριν τα εγκαίνια η επιτροπή αδειοδότησης του παιδικού σταθμού, καταγράφει σημαντικές ελλείψεις ακόμα και σε θέματα ασφάλειας των νηπίων τα οποία θα κληθεί να διευθετήσει η νέα διοίκηση της ΔΗΚΕΧ μέχρι την έναρξη λειτουργίας του σταθμού. 

Συγκεκριμένα με έγγραφο της η επιτροπή αδειοδότησης το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Αυγούστου κατά τον δεύτερο έλεγχο κατέγραψε τα εξής:

  • Μη περαίωση σε θέμα ψύξης, θέρμανσης και αερισμού (απαιτείται τουλάχιστον ζεστό νερό).
  • Μη τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας. 
  • Μη ύπαρξη τοιχίου με γειτονικό κτίριο. 
  • Μη ύπαρξη περίφραξης 1,5 μέτρων στην πίσω αυλή.
  • Τοποθέτηση τεντών σκίασης. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ