10.11.2012 21:11

“Εγγυώμαι ότι η Χίος είναι και θα παραμείνει ελεύθερη και ασφαλής” (BINTEO)

- ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του νησιού αλλά και υψηλών προσκεκλημένων όπως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ και ο χιακής καταγωγής Μητροπολίτης Φιλίππων, Θάσου και Νεαπόλεως κ.κ. Προκόπιος εγκαινιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτο στο Αρματαγωγό Λέσβος η έκθεση πολεμικών κειμηλίων του Βαλκανικού πολέμου.

Παρόντες ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, ο Μητροπολίτης Χίου, η αντιπεριφερειάρχης Λ. Λύκου, ο διοικητής και υποδιοικητής της Ταξιαρχίας, ο Λιμενάρχης Χίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αλλά και πλήθος κόσμου.

Όλοι οι παριστάμενοι έκαναν λόγο για μία σημαντική ιστορικά ημέρα για την Ελλάδα και τη Χίο καθώς ένα από τα πλέον παραγωγικά για την Ελληνική οικονομία νησιά ενσωματώθηκε τη μητέρα πατρίδα.

Έμφαση στο ρόλο των ενόπλων δυνάμεων έδωσε σε δηλώσεις του στον «π» ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος που εμφανώς συγκινημένος τόνισε:

«Σας εγγυώμαι ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ. Δίνουν και θα δίνουν το παρόν όπως και οι πρόγονοί μας. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη Χίο μας, την πατρίδα μας από κάθε ξένη επιβουλή».

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Παρακολουθείστε αναλυτικά το ρεπορτάζ που ακολουθεί και τις δηλώσεις των προσώπων στον Γ. Ξανθάκη:

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ