25.1.2013 10:52

Εφοπλιστική αντιπαράθεση για την επέκταση του λιμένα

 

Στην αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιπαρατέθηκαν χθες τα επιχειρήματα των τριών εφοπλιστικών οικογενειών που αντιδρούν στην επέκταση του λιμένα, με εκείνα του Δήμου Οινουσσών που εκπροσωπήθηκε στην διαδικασία από 6 δικηγόρους. 

Η υπόθεση εκδικάστηκε, ωστόσο οι δυο πλευρές θα πρέπει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου να στείλουν τα υπομνήματά τους και να ακολουθήσει η απόφαση του Συμβουλίου που είτε θα επιτρέπει στο Δήμο να ολοκληρώσει το έργο της επέκτασης του λιμένα ή θα δικαιώνει τους κατοίκους που αντιδρούν. 

Στο ΣτΕ προσέφυγαν τρεις κάτοικοι. Πρόκειται για την Μ. Λαιμού, τον Πανάγο Λαιμό και την Μ. Λύρα, οι οποίοι διαφωνούν, όπως και ο πρωτοεμφανιζόμενος Σύλλογος Οικολογίας Οινουσσών, στην ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του λιμένα με το αιτιολογικό ότι αλλοιώνει την φυσιογνωμία του νησιού. 

«Δεν υπάρχει τέτοιος Σύλλογος» 

Για το θέμα όπως εξελίσσεται μίλησε στον «π» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Δανιήλ. «Ως είχαμε υποχρέωση παραβρεθήκαμε στο ΣτΕ για να διεκδικήσουμε την συνέχιση του έργου της επέκτασης και βελτίωσης του λιμένα. Οι τρεις κάτοικοι που αντιδρούν, γιατί βεβαίως Σύλλογος Οικολογίας δεν υπάρχει, εκπροσωπήθηκαν δια των δικηγόρων τους. Το έργο είναι απαραίτητο και αυτό υποστηρίζουν και 800 κάτοικοι με τις υπογραφές τους, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Λιμενικό Ταμείο, η Π.Ε.Δ., ακόμη και ο υπουργός Κ. Μουσουρούλης που μας βοήθησε σημαντικά. Όλοι είμαστε υπέρ της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης του λιμανιού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο θα μας δικαιώσει. Θα δικαιώσει το αίτημα ενός νησιού να έχει ασφαλή και σύγχρονη λιμενική υποδομή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Προσπαθήσαμε...χωρίς αποτέλεσμα»

Όλο το προηγούμενο διάστημα η πλευρά του Δήμου επεδίωξε να συναντηθεί με τους κατοίκους που αντιδρούν και να υπάρξει ένας συμβιβασμός στις απαιτήσεις τους προς όφελος του νησιού. «Με εξουσιοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο, συναντηθήκαμε, αλλά δεν προέκυψε λύση. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε να μην προσφύγουν όμως η απόφασή τους ήταν ειλημμένη. Έτσι φτάσαμε προχθές να συζητάμε την υπόθεση. Είναι ένα έργο συμβασιοποιημένο με όλες τις μελέτες του, με τον εργολάβο να είναι έτοιμος να προχωρήσει. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, δεν έχουμε άλλη επιλογή», υποστηρίζει ο κ. Δανιήλ. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο έργο του λιμένα έχει συμβάλλει μελετητικά η εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. που έχει αναλάβει και τις μελέτες του νέου λιμένα της Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ