15.5.2014 19:18

Εφιάλτης στο δρόμο για τη … Δασκαλόπετρα

ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Απόγνωση. Αυτή η λέξη περιγράφει τα συναισθήματα των κατοίκων  και των επαγγελματιών της περιοχής της Δασκαλόπετρας, που εξακολουθούν να είναι θύματα της ηχορύπανσης και της επικίνδυνης οδήγησης, κυρίως από μικρής ηλικίας δικυκλιστές.

Πέρσι το καλοκαίρι μετά από έντονες διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις στους αρμόδιους και κυρίως ύστερα από σειρά ατυχημάτων είχε αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή. Η Τροχαία είχε συμπεριλάβει στις περιπολίες και στους ελέγχους της και τη Δασκαλόπετρα και για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι κοιμόταν ήσυχοι.

Μόλις τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνθηκαν, μόλις ο θρήνος και για κάποιους ο παραδειγματισμός από τραυματισμούς και ατυχήματα που σημειώθηκαν ξεχάστηκαν,  συνεχίστηκαν και πάλι οι παραβάσεις. Τον χειμώνα με αυτοκίνητα και τη μουσική στη διαπασών και τώρα που «ανοίγει ο καιρός» και πάλι με τα μηχανάκια με τις πειραγμένες εξατμίσεις,  τις κόντρες κ.ο.κ..

Σε εγρήγορση

«Περνούν έξω από τα μαγαζιά μας και τρίζουν οι βιτρίνες». «Παρκάρω μπροστά από το μαγαζί μου το αυτοκίνητο μου γιατί φοβάμαι μη βρεθεί κανείς με το μηχανάκι μέσα, έτσι όπως τρέχουν». Με αυτόν τον περιγραφικό τρόπο μεταφέρουν οι καταστηματάρχες της περιοχής τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να εργάζονται. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πελάτες τους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Ανάλογα περιγράφουν και οι κάτοικοι την κατάσταση. «Τα παιδιά ξυπνούν μέσα στη νύχτα από το θόρυβο», «ο ύπνος είναι πολυτέλεια.»

Η επιστολή

Με επιστολή διαμαρτυρίας τους προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους υπευθύνους, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

«Πλησιάζει η θερινή περίοδος και το θέμα με τους ασυνείδητους οδηγούς δικύκλων, την ηχορύπανση και τους κινδύνους συνεχίζει να υπάρχει. Ο Δήμος και η Τροχαία δεν έχουν λύσει το πρόβλημα παρόλα τα ατυχήματα που συνέβησαν. Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής θα ζήσουν έναν ακόμα καλοκαιρινό εφιάλτη. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα γνωστοποιήσουν το θέμα τους πέραν των αρμοδίων αρχών της Χίου. Για να αποκτήσει ξανά ζωή αυτή η όμορφη περιοχή», αναφέρουν, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά τα όποια μέτρα θα έχουν ένα πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ