13.7.2022 13:01

«Εδώ και τώρα να διορθωθούν άμεσα τα λάθη που έχουν γίνει στην καταχώρηση στοιχείων στον ΟΠΣΥΔ»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Ο Αδαμάντιος Κοραής»

Με τη λαϊκή παροιμία « Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί από την στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή ο Νόμος Γαβρόγλου και το προσοντολόγιο. Μετά από τα λάθη στα παράβολα, στην Ειδική Αγωγή αρχικά και έπειτα στη Γενική, που οδήγησε χιλιάδες συναδέλφους όχι μόνο στον αποκλεισμό από τους διορισμούς, αλλά σε αποκλεισμό γενικά από τους πίνακες στερώντας τους το δικαίωμα να προσληφθούν και σαν αναπληρωτές, έτσι και τώρα σε πολλούς συναδέλφους εμφανίζονται λιγότερα επικαιροποιημένα στοιχεία στο φάκελο του ΟΠΣΥΔ, απ’ όσα κατέθεσαν την περίοδο των αιτήσεων πριν λίγους μήνες, με αποτέλεσμα να χάνουν μόρια στη διαδικασία της κατάρτισης των πινάκων. 

Πολλά τα παραδείγματα συναδέλφων που διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν παραλείψεις σε τίτλους Μεταπτυχιακών, Σεμινάρια, Κοινωνικά Κριτήρια που δεν έχουν καταχωρηθεί ή έχουν καταχωρηθεί λάθος.

Μπροστά σε αυτά τα χιλιάδες προβλήματα, ο ΟΠΣΥΔ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης απαντούν στους συναδέλφους να καταθέσουν ένσταση επί των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, όταν αυτοί αναρτηθούν, αφού δε μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις λόγω «κλειδώματος» της πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει για άλλη μια φορά αδικία και ανασφάλεια για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, καθώς θα πρέπει να περιμένουν πρώτα την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων και στη συνέχεια την περίοδο των ενστάσεων, ώστε να αποκατασταθεί κάθε λάθος, αν και εφόσον δικαιωθούν. Φυσικά όλα αυτό θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρο (να θυμίσουμε ότι οι οριστικοί πίνακες τα προηγούμενα χρόνια χρειάστηκαν έναν χρόνο μέχρι να αναρτηθούν!) και ως τότε οι κόποι και οι θυσίες τους θα έχουν πάει χαμένοι, αφού, αν και έχουν κατακτήσει και καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, αυτά δε θα μετατραπούν στην αντίστοιχη μοριοδότηση, μιας και οι προσλήψεις αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά θα γίνουν από τους νέους προσωρινούς πίνακες, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Με το κυνήγι των προσόντων, σε συνδυασμό με την ακρίβεια που έχει ρημάξει το εισόδημα των συναδέλφων, την απόλυση του καλοκαιριού και την ανασφάλεια για τη νέα χρονιά, έρχονται να προστεθούν αυτά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που εδώ και τρία χρόνια έχουν αλλάξει ολόκληρο τον προϋπολογισμό και την οικογενειακή ζωή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ο «ανθρωποφάγος» χαρακτήρας του προσοντολογίου και του κλειδώματος των πινάκων (Νόμος Γαβρόγλου) που όξυνε τις αντιθέσεις και ανάγκασε τους εκπαιδευτικούς σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων. Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται να προστεθούν οι βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που θέλοντας να ολοκληρώσουν τους διορισμούς πριν τις επικείμενες εκλογές, ζήτησαν από τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες να εξετάσουν παραπάνω από 80.000 αιτήσεις σε λιγότερο από ενάμισι μήνα. 

  • Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου « ο Αδαμάντιος Κοραής» απαιτεί εδώ και τώρα από το Υπουργείο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουν οι Διευθύνσεις να διορθώσουν τα λάθη που έχουν γίνει στους φακέλους του ΟΠΣΥΔ σε όλους τους συναδέλφους.
  • Να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες εις βάρος των συναδέλφων

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των συναδέλφων/ισσών

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ