24.7.2020 16:31

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019: Ο Δήμος Χίου στην τελετή βράβευσης στο Ζάππειο

Σε ένα ιδιαίτερο κλίμα γιορτής και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 9 Ιουλίου στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και άλλων Υπουργείων καθώς και στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ο Δήμος Χίου είχε την χαρά και την τιμή να παρευρίσκεται στην εκδήλωση εκπροσωπούμενος από τις ειδικές συνεργάτιδες του Δημάρχου, κ. Ευγενία Μαρίνη και κ. Μαριέττα Παππά, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε workshop, να ανταλλάξουν ιδέες και να επικοινωνήσουν τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου Χίου για την αστική κινητικότητα, την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν προγραμματισθεί ήδη για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Παράλληλα, ο Δήμος Χίου είχε την τιμή να συμπεριληφθεί και στο Λεύκωμα με τις συμμετοχές του 2019. 

Την τελετή βράβευσης τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία στον χαιρετισμό της τόνισε χαρακτηριστικά: «H βιώσιμη αστική κινητικότητα απαιτεί ριζική αλλαγή νοοτροπίας και διαμόρφωση ενός νέου περιβαλλοντικού ήθους, με σημαντικό βήμα τη σταδιακή μετάβαση σε διαφορετικούς τρόπους δημόσιας μεταφοράς – ποδήλατα, πεζοδρόμους, ηλεκτρικά οχήματα, σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων. Πρόκειται για λύσεις που διασφαλίζουν τη ζωτική ροή ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών, ενώ ταυτοχρόνως αποτρέπουν την περιβαλλοντική απορρύθμιση που εκφράζεται με πλημμύρες, ξηρασίες, ή αιφνίδια κυνικά καύματα. Γι’ αυτό και είναι μεγάλη η χαρά μας που βραβεύονται ελληνικές πόλεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι και η χώρα μας συμμετέχει και συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδιάζει το μέλλον των πόλεων που θα είναι φιλικές και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες. Η “βιώσιμη κινητικότητα” είναι ο δρόμος που οφείλουμε να χαράξουμε για το μέλλον των πόλεων μας.».

Σε αυτήν τη βάση ο Δήμος Χίου φιλοδοξεί να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο με δράσεις και ενέργειες υπέρ της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, της αειφορίας, του περιβάλλοντος και της υιοθέτησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Σύντομα, τέλος, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της φετινής εβδομάδας για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020, όπου υπάρχει η στόχευση να αποτελέσει το γεγονός της χρονιάς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ