20.7.2021 14:08

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου καλεί τους επαγγελματίες αλιείς να ανανεώσουν τις άδειες τους

Την άμεση ανανέωση των αδειών, των αλιέων ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Μπουγδάνος προκειμένου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των στοιχείων τους.

Οι άδειες των επαγγελματιών αλιέων λήγουν στις 31-12-21 και για αυτό τον λόγο ο κ. Μπουγδάνος κάλεσε τους επαγγελματίες να προσέξουν ιδιαίτερα τις προθεσμίες.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην σημασία στήριξης των αλιέων καθώς συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Παρακάτω επισυνάπτεται η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου:

«Σχετικά με το θέμα, ενημερώνουμε τους αλιείς της Π.Ε. Χίου των οποίων οι άδειες των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών τους, λήγουν στις 31/12/2021. Μέχρι 15-9-2021 πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την υποβολή στοιχείων αλιευτικής δραστηριότητας,  για τα έτη 2020 και 2021.

Συγκεκριμένα η υποχρέωση ισχύει για τους αλιείς με:

  1. Αλιευτικά σκάφη ολικού μήκους μικρότερου των 10μ (εκτός αυτών που τηρούν ηλεκτρονικό ημερολόγιο- εκφόρτωση  (ERS), για τα οποία πρέπει ανελλιπώς να υποβάλλονται οι μηνιαίες δηλώσεις  παραγωγής, ενώ υποχρεούνται να δηλώνουν μηδενική παραγωγή όταν δεν υπάρχει αλιευτική δραστηριότητα τον μήνα αναφοράς.
  2. Αλιευτικά σκάφη για τα οποία υπάρχει υποχρέωση τήρησης  ηλεκτρονικού ημερολογίου αλιείας (ERS), οπότε υποχρεούνται να υποβάλουν δηλώσεις παραγωγής σε καθημερινή βάση, εφόσον υπάρχει δραστηριότητα σκάφους και μηδενική παραγωγή, όταν δεν υπάρχει αλιευτική  δραστηριότητα.
  3. Αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 10 έως 12 μ. για τα οποία υπάρχει υποχρέωση καταγραφής της αλιευτικής τους δραστηριότητας σε έντυπη μορφή, ανελλιπώς για κάθε ημέρα αλιευτικού ταξιδιού, ενώ από 10 Σεπτεμβρίου 2021 καθίσταται υποχρεωτική η τήρηση ηλεκτρονικής καταγραφής και υποβολής δεδομένων αλιευτικών δραστηριοτήτων».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ