26.10.2018 11:52

Η Περιφέρεια απέκλεισε τη Χίο από τη μοναδική διεθνή τουριστική έκθεση της Βόρειας Ελλάδας

Την ώρα που η μοναδική παρουσία θα είναι αυτή του Δήμου Λέσβου ως τιμώμενου Δήμου

Μία ακατανόητη απόφαση, την οποία επισήμως αποδίδουν σε λογιστικό πρόβλημα, έλαβε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που ανακοίνωσε ότι φέτος δεν θα συμμετάσχει στη μοναδική διεθνή έκθεση τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας «Philoxenia 2018» που πραγματοποιείται από 9 έως 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το ακόμα πιο περίεργο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι με βάση αυτή την απόφαση το μοναδικό νησί που θα προβληθεί από το Βόρειο Αιγαίο θα είναι αυτό της Λέσβου, που είναι και το τιμώμενο νησί και που θα έχει δικό της περίπτερο μέσω του Δήμου Λέσβου.

«Λογιστικό το πρόβλημα»

Η δημοσιογραφική έρευνα του «π» κατέληξε στην εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Α. Σαραντινού από την οποία ζητήθηκε να αιτιολογήσει την απόφασή της. Η ίδια απέδωσε τη μη παρουσία των υπολοίπων νησιών της Περιφέρειας «λογιστικό πρόβλημα», λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο για να τακτοποιηθεί λογιστικά το ζήτημα της συμμετοχής των νησιών της Περιφέρειας στην διεθνή έκθεση.

Η ίδια προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι συμπλήρωσε ότι : «Η περιφέρεια θα είναι παρούσα στο πλαίσιο της παρουσίασης των τοπικών κρασιών αλλά χωρίς περίπτερο».

Την αποκάλυψη πάντως για τη μη συμμετοχή της Περιφέρειας στη μοναδική διεθνή τουριστική έκθεση της Βόρειας Ελλάδας έκανε ο ιδιοκτήτης δωματίων Αλέξανδρος Στουπάς:

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Ο μοναδικός εσωτερικός τουρισμός που είχαμε ήταν αυτός από τη Βόρεια Ελλάδα και τώρα μας αποκλείουν και από αυτόν ώστε εντέχνως να προβληθεί μόνο η Μυτιλήνη. Να έρθουν εδώ αυτοί οι κύριοι να δουλέψουν με τους ελάχιστους Τούρκους που έχουν απομείνει. Ζητάμε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ