21.5.2021 13:09

Η Π.Ε. Χίου τιμά με εκδηλώσεις την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου τιμά με εκδηλώσεις την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 23 Μαΐου 2021.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Κυριακή, 23 Μαΐου 2021

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και θα ακολουθήσει Επίκαιρη Ομιλία από τον κ. Κώσταλο Νικόλαο, καθ. Θεολογίας του Γυμνασίου σε Λυκειακές τάξεις Οινουσσών. Έπειτα θα γίνει Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει Χαιρετισμός από τον κ. Σαλπιγγίδη Αναστάσιο, Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Χίου και Απαγγελία ποιήματος του Γεωργίου Αγγελακόπουλου εις Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Αρετή Τσιτσόλη.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου 2021.

  • Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 23ης Μαΐου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ