16.10.2019 12:30

Η Χίος συμμετέχει στην 13η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Με κεντρικό μήνυμα «Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί» το βράδυ του Σαββάτου εθελοντές θα βρίσκονται σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, προκειμένου να ενημερώσουν τους οδηγούς

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 τη13η«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 32 πόλεις της Ελλάδας. Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η εκδήλωση στη Χίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/10/2019 στο 44 και στο Sueño εκεί θα βρίσκονται εθελοντές  για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του. Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», Η   δράση υλοποιείται στη Χίο με την υποστήριξη και συνεργασία των παρακάτω φορέων : το τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, το Γενικό νοσοκομείο Χίου , τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου , το Δήμο Χίου με Κέντρο Κοινότητας, το Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών Βορείου Αιγαίου και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι συντονίστριες για τη Χίο

Νίκη Κουρσουλούδη, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ελένη Τσεκούρα , Γενικό   Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο»

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ