25.7.2019 23:46

Η Χίος προσκύνησε την Αγία των Μικρασιατών Προσφύγων

Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες, αναμεμειγμένες με την οπτική εικόνα του Κιόστε της Μικρασίας εκεί απ’ όπου ξεριζώθηκαν οι περισσότεροι Αγιοπαρασκευούσοι της Χίου, ξύπνησαν και φέτος κατά τη διάρκεια του Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού και της περιφοράς της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Παρασκευής του Καστέλλου στη Χίο.

Η πάνδημη λιτανεία της εικόνας που διασώθηκε από τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Χίου, δίδαξε τις νεότερες γενιές τη ζωντανή και άσβηστη ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού αλλά και συγκίνησε τους παλαιότερους που θυμήθηκαν την αγωνία τους ως πρόσφυγες να εγκατασταθούν σε μία άγνωστη για εκείνους πατρίδα.

Του μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος παρουσία πλήθους ιερέων κι εκατοντάδων πιστών ενώ φέτος το πλοίο «Νήσος Σάμος» της HSW απέδωσε χαιρετισμό εν μέσω κωδωνοκρουσιών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ