13.5.2014 11:14

Δυσοσμία από άγνοια;

Εντοπίστηκαν από τις κάμερες της ΕΥΔΑΠ και θα αντιμετωπιστούν οι παράνομες συνδέσεις στο αποχετευτικό της πρωτεύουσας

Λαβράκια έβγαλαν μέσα από το αποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑΝΧ οι κάμερες της ΕΥΔΑΠ, οι οποίες περιδιάβηκαν από άκρη σε άκρη όλους τους αγωγούς στο κέντρο της πόλης που καταλήγουν στο λιμάνι, διαπιστώνοντας με πλήρη εικόνα πλέον τις παράνομες συνδέσεις

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Μ. Φυτούσης,  «τα προβληματικά σημεία είναι όπου υπήρχαν οικοδομές πριν από το δίκτυο που εγκατέστησε η ΔΕΥΑΧ, κυρίως στη Μαγαζιωτίσσης και στη Βενιζέλου. Εκεί υπάρχουν κτίσματα που είναι συνδεμένα με το δίκτυο των όμβριων, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν ακόμη και οι ιδιοκτήτες τους.  Για τη ΔΕΥΑΝΧ δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν αποχέτευση, απλά δεν γνωρίζουν ότι δεν είναι συνδεμένοι», αναφέρει.  

Στο αμέσως επόμενο διάστημα και μετά την επεξεργασία των στοιχείων η ΔΕΥΑΝΧ θα ειδοποιήσει του ιδιοκτήτες οι οποίοι είναι εκτός δικτύου, καλώντας τους να συνδεθούν και με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί και θα εξαλειφτεί, όπως επιδιώκει ο πρόεδρος, και η δυσοσμία που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές της πόλης.

Με την ίδια σύμβαση και συνολικό κόστος 17.500 ευρώ η ΕΥΔΑΠ προχώρησε και στον καθαρισμό των αντλιοστασίων  λυμάτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ