Κοινωνία

20/4/13 11:28

τελ. ενημ.: 20/4/13 11:28

Δύο χρόνια φυλακή στην πρώην αντινομάρχη

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στην πρώην αντινομάρχη Λέσβου Μαρία Τσουβελεκάκη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος επέβαλε  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Αντίστοιχη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στο σύζυγό της, Γιώργο Τσιφτσή.

Τον Φεβρουάριο του 2009 δημότης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, να χαρακτηριστεί ένας αγροτικός δρόμος σε δασική έκταση νότια της πόλης της Μυτιλήνης γνωστή ως Αγριλιά, ως κύρια δημοτική οδός. Ο δρόμος αυτός ήταν χαρακτηρισμένος ως αγροτικός-δασικός και με νομαρχιακή απόφαση, που υπέγραψε ως έχουσα αρμοδιότητα στις αρχές Μαΐου η κ. Τσουβελεκάκη, ύστερα από τη θετική εισήγηση του ΣΧΟΠ, χαρακτηρίσθηκε ως κύρια δημοτική οδός.

Με την πράξη της η κ. Τσουβελεκάκη άλλαζε τους συντελεστές δόμησης δίνοντας αρτιότητα σε εκτάσεις που έως τότε δεν ήταν οικοδομήσιμες. Έτσι κάποια ακίνητα που είχαν αγοραστεί για μερικές χιλιάδες ευρώ, απέκτησαν ξαφνικά πολλαπλάσια αξία. Ανάμεσα στα ακίνητα ήταν και έκταση που είχε αγοράσει λίγο καιρό πριν, ο σύζυγός της.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση