19.6.2015 16:20

Δουλεύουν, στα Ψαρά

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ TOΝ ΤΟΠΙΚΟ «Σ.Μ.Α» ΣΤΗ ΧΙΟ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ

Tους πρώτους τέσσερις τόνους απορριμμάτων έστειλε ο δήμος Ψαρών στο ΧΥΤΑ της Χίου, μετά την πρόσφατη παραλαβή του λειτουργικού εξοπλισμού της Μονάδας Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος αποτελείται από τρία πρες κοντέινερ, τρεις χοάνες, ένα νέο απορριμματοφόρο αυτοκίνητο και πολλούς κάδους απορριμμάτων που έχουν τεθεί στην υπηρεσία των δημοτών. 

Σ.Μ.Α και ΧΑΔΑ

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κώστα Βρατσάνο αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για το δήμο και τους δημότες, αφού μετά από προσπάθειες πολλών ετών λύνεται οριστικά το πρόβλημα της συλλογής και εναπόθεσης των απορριμμάτων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης του Σ. Μ. Α.  στην περιοχή Διασέλι και η αποκατάσταση του χώρου του παλιού ΧΑΔΑ. Οι πιστώσεις ανέρχονται στο ποσό των 330.000 ευρώ. Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ έχει χρηματοδοτηθεί με 70.000 ευρώ. 

Ανακύκλωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των απορριμμάτων, στο οποίο η δημοτική αρχή Ψαρών είχε πρωτοπορήσει, αφού είχε υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης πολύ νωρίτερα από το δήμο Χίου. Τελικά, για να υπάρχει ενιαία μορφή  οργάνωσης και συνεργασίας των τοπικών ΟΤΑ, επέλεξε να ενταχθεί  ως εταίρος και ισότιμος συνεργάτης  στον Όμιλο που δημιούργησε ο  ΔΙΑΝΟΧ με την  Ε. Ε. Α.

Παιδικές χαρές

Έως τον Οκτώβρη του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί και οι εργασίες ανάπλασης  και διαμόρφωσης των  τεσσάρων πλατειών του Δημαρχείου, του Βαρβάκη, της παλιάς παιδικής χαράς και του Κάβου, οι οποίες άρχισαν στις αρχές του Ιουνίου. Οι χώροι θα διαμορφωθούν με παραδοσιακή αισθητική, θα πλακοστρωθούν, θα φωτιστούν και  θα καλλωπισθούν με φυτοτεχνικές δημιουργίες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 1 εκ. ευρώ περίπου, χωρίς τη μείωση του Φ.Π.Α. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ