8.2.2017 16:10

Δουλεύει και πληρώνει ο ίδιος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής  και  συντήρηση των  σχολικών κτιρίων του  Δήμου Ψαρών οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από ίδιους πόρους. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι  η μελέτη και η επίβλεψη έγιναν από το Αυτοτελές  Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Ψαρών  με τη συνδρομή της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, όπως επισημαίνει στον «π» ο δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος.

Γυμνάσιο - Λύκειο

Τα περισσότερα έργα  πραγματοποιήθηκαν στο γυμνάσιο και το Λύκειο, τα οποία έγιναν σχεδόν καινούρια. Κυριότερες επεμβάσεις είναι η επισκευή όλων των εξωτερικών  υποστυλωμάτων  του κτιρίου που είχαν εμφανίσει ρωγμές λόγω φθοράς,  με τη χρήση ειδικών πιστοποιημένων υλικών, η εγκατάσταση   νέας στέγης, η ολοκληρωτική ανακατασκευή των τουαλετών, η νέα διαρρύθμιση στις αίθουσες διδασκαλίας με διαχωριστικά υψηλής ηχομόνωσης, η ανακαίνιση και επέκταση  του γραφείου των καθηγητών και η μετεγκατάσταση και  εκσυγχρονισμός του  εργαστηρίου πληροφορικής. Σημαντική είναι και η αισθητική ανάπλαση της αυλής με την  προσθήκη με την κατασκευή καλαίσθητων πλακόστρωτων διάδρομων και πέτρινων καθιστικών. 

Επισκευάστηκε ο τοίχος περίφραξης ο οποίος παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα από τη διάβρωση του οπλισμού, αντικαταστάθηκαν τα κατεστραμμένα φωτιστικά και  βάφτηκε όλο  το κτίριο.

Δημοτικό – Νηπιαγωγείο

Λιγότερες αλλά εξίσου σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν στο κτίριο του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Επισκευάστηκαν και ενισχύθηκαν τα δυτικά υποστυλώματα  του νηπιαγωγείου, προστέθηκε νέα μόνωση, αντικαταστάθηκε η οροφή και βάφτηκαν όλοι οι χώροι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ