23.10.2015 18:33

Δώστε λεφτά για τα σχολεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Την αυτοχρηματοδότηση των σχολείων, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τις περικοπές στους μισθούς των καθαριστριών και τόσα άλλα "πρωτοφανής και υπέροχα που συμβαίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης" καταγγέλλει ασκώντας σκληρή κριτική και καλώντας τους γονείς σε ξεσηκωμό, η ΛΑΣ ενώ παράλληλα ζητά να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 "Πρώτα άφησαν τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές. Τώρα απομυζούν κι αυτές τις κουτσουρεμένες δόσεις που τους αναλογούν από τα τακτικά έσοδα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει φτάσει η τρίτη τακτική  δόση στα σχολεία, ενώ κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για την τέταρτη δόση.

Έρχεται χειμώνας, τα σχολεία πρέπει να προμηθευτούν πετρέλαιο, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και οι ψευτοαριστεροί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνοδιαβαίνουν τα κανάλια πουλώντας κοινωνική ευαισθησία και παράλληλα προγράμματα, θεωρώντας μας ηλίθιους.

Την ίδια στιγμή, αγγίζοντας την αθλιότητα,έστειλαν τα χρήματα των καθαριστριών με περικοπή της τάξης του 10% με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», τη στιγμή που υπογράφουν συμβάσεις με μισθούς πείνας των 100, 200, και 350 ευρώ, επιτελώντας έργο και σημαντικό και βαρύ και ανθυγιεινό.

Η δημοτική αρχή Χίου προς το παρόν παρά τα λόγια συμπάθειας και παρηγοριάς, ταμπουρωμένη πίσω από τους αντεργατικούς νόμους παλιών και νέων συγκυβερνήσεων, δείχνει πως θα οδηγηθεί να υπογράψει περικοπές· άλλωστε δεν της είναι και δύσκολο να φορτώνει βάρη στην πλάτη του κόσμου όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, την ώρα που πρέπει και να καταγγείλει τη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να απαιτήσει τα χρήματα που της αναλογούν από την κεντρικήκυβέρνηση, που κάθε φορά με το έτσι θέλω, περικόπτει πόρους πιστή στο 3οαριστερό μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τους υπόλοιπους πρόθυμους υπηρέτες του κεφαλαίου(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ)", αναφέρει στην ανακοίνωση της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ