7.2.2014 18:13

Δώστε λεφτά για πετρέλαιο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΠΕΝΙΧΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης από τα σχολεία, λόγω υποχρηματοδότησης, καταγγέλλει το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών φωτογραφίζοντας την κυβέρνηση και τον Δήμο για την πολιτική και τις επιλογές τους αντίστοιχα ως υπαίτιους αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.
"Καταγγέλλει τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης που κλείνει τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων στα σχολεία και νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους. Αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να οδηγούν τις σχολικές μονάδες στην αγκαλιά των χορηγών.
Οι πενιχρές επιχορηγήσεις στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία του νησιού έχουν οδηγήσει στο να υπάρχουν άδεια ντεπόζιτα και στην καλύτερη περίπτωση να λειτουργούν τη θέρμανση για ελάχιστη ώρα κάθε μέρα. Τα 30.000 ευρώ που δόθηκαν πρόσφατα  είναι ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες των σχολείων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει επίσης τον εμπαιγμό που επιχειρείται απέναντι στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το   Δήμο Χίου, ο οποίος με πρόσχημα την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου , που όπως ισχυρίζεται δεν εγκρίνει κονδύλια για πετρέλαιο, αθέτησε την υπόσχεσή του για επιχορήγηση των σχολείων με 45000 ευρώ από τα 100 που έλεγε ο κ. Νύκτας. Έτσι εμπαίζονται όλοι οι φορείς της Εκπαίδευσης και από την κυβέρνηση και από το Δήμο"
αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους οι δάσκαλοι, που καλούν σε κοινούς αγώνες διεκδίκησης τους γονείς για την άμεση χρηματοδότηση των σχολείων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ