8.6.2015 11:39

Δωρίζουν τις... κοτσίδες τους

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΩΡΕΑΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ Ή ΑΛΩΠΕΚΙΑ

H μικρή Βασιλεία άνοιξε αποφασιστικά την πόρτα του κομμωτηρίου. Είχε ήδη χτενίσει τα μαλλιά της πλεξίδα, μια πλεξίδα για την οποία ήταν πολύ περήφανη και την καμάρωνε. Σήμερα αυτή η πλεξίδα ήταν προορισμένη για ένα και μόνο σκοπό. Θα γίνονταν δώρο, δώρο αγάπης από τη Βασιλεία στα παιδιά που, λόγω καρκίνου ή αλωπεκίας, δεν έχουν μαλλιά.

Η δωρεά μαλλιών αρχίζει και διαδίδεται και στο νησί μας με γοργούς ρυθμούς και εκείνο που είναι συγκινητικό είναι ότι μικρά παιδιά μακραίνουν τα μαλλιά τους για να τα δωρίσουν. Η Αγγελική Στρογγυλού από το κομμωτήριο Angel Hair είναι από τις πρώτες Χιώτισσες επαγγελματίες, σήμερα τρεις στο σύνολο, που εθελοντικά εγγράφηκαν στο «Donate Hair- Donate Love».

Η καμπάνια «Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο» είναι μια εθελοντική κίνηση με σκοπό να δωρίζονται περούκες σε παιδιά που χάνουν τα μαλλιά τους κατά τις χημειοθεραπείες, ή από αλωπεκία και στην ουσία αποτελεί τον πρώτο επίσημο ελληνικό Οργανισμό Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο. «Ξεκίνησα από τον προηγούμενο Δεκέμβριο και ήδη ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά, κυρίως τα μικρά παιδιά κι αυτό είναι πολύ συγκινητικό. Έρχονται μεμονωμένα ή και εκπροσωπώντας σχολεία για να δωρίσουν τα μαλάκια τους για τα παιδιά που δεν έχουν», εξηγεί στον «π» η κ. Στρογγυλού.

 Η διαδικασία

Για να μπορέσει κάποιος να γίνει δωρητής θα πρέπει να έχει φυσικό χρώμα μαλλιών και η δωρεά, δηλαδή το μήκος των μαλλιών, να είναι από είκοσι εκατοστά και πάνω. «Το κομμωτήριο πρέπει να γνωρίζει πως πρέπει να κοπούν τα μαλλιά, ο δωρητής να συμπληρώσει μια φόρμα κι, αν είναι ανήλικος, να  συνοδεύεται από τον κηδεμόνα του. Καλό είναι να ψάξουν στις λίστες του οργανισμού ώστε να εντοπίσουν ποια κομμωτήρια συνεργάζονται για να είναι σίγουροι ότι τα μαλλιά θα φτάσουν στον προορισμό τους», αναφέρει η κ. Στρογγυλού.

«Είναι πολύ συγκινητικό όλο αυτό και κυρίως όταν βλέπεις παιδιά που δεν ήθελαν να κουρευτούν καθόλου να σου ζητούν να τους κόψεις τα μαλλιά για να τα δωρίσουν», καταλήγει η κ. Στρογγυλού, συμπληρώνοντας με την ίδια θέρμη ότι το απόγευμα της Παρασκευής θα δώριζαν τα μαλλιά τους μαθητές από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

 

1. Η μικρή δώρισε με πολύ αγάπη τα μακριά μαλλιά της για τα παιδάκια με καρκίνο.

2. Η κοτσίδα έτοιμη να αποσταλεί, μαζί με τη φόρμα που συμπληρώνει ο δωρητής.

@ Τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια κουρεύουν δωρεάν τους δωρητές της καμπάνιας σε όλη την Ελλάδα. Τη λίστα με τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια θα τη βρείτε στο http://donatehair.gr/sinergazomena-kommotiria/.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ