13.2.2015 15:07

Δωρεάν συμβουλευτική σταδιοδρομίας

ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κι ανέργους ξεκίνησε να παρέχει το παράστημα Βορείου Αιγαίου του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων».

Τι είναι η συμβουλευτική σταδιοδρομίας;

Η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας δεν αφορά μόνο τους μαθητές αλλά και τους ενήλικες (εργαζόμενους ή άνεργους)  οι οποίοι αναζητούν λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τη σταδιοδρομία τους.

Τα κυριότερα πεδία εφαρμογής της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στους ενήλικες είναι τα ακόλουθα:

  1. Εργαζόμενοι: Σήμερα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη πίεση προς τους εργαζόμενους για καλύτερη απόδοση στη δουλειά τους με όσο το δυνατόν λιγότερα μέσα. Ως αποτέλεσμα ο σύγχρονος εργαζόμενος βρίσκεται σε ένα συνεχή «αγώνα» επίδοσης, γεγονός που μπορεί να του προκαλέσει συναισθηματικές δυσκολίες και διλήμματα. Ενδεικτικά ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένας εργαζόμενος είναι οι συνεχείς αλλαγές στην αγορά εργασίας, το εργασιακό στρες, η αλλαγή καριέρας, η ισορροπία εργασίας-οικογένειας, οι συγκρούσεις στο χώρο εργασίας, η μετάβαση στη συνταξιοδότηση κ.ά.
  2. Άνεργοι: Οι άνθρωποι αισθάνονται πολλά διαφορετικά συναισθήματα όταν μένουν χωρίς δουλειά.  Αυτά ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο που έχει χάσει κανείς την εργασία του, το διάστημα της ανεργίας, την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει κ.ά. Ενδεικτικά ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένας άνεργος είναι τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της ανεργίας, η εμπειρία της απόλυσης, η εκμάθηση τεχνικών για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, η σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, η προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής κ.ά.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρχονται  σε επαφή με το Περιφερειακό ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Βορείου Αιγαίου, Εργατικό Κέντρο Χίου, Μαρτύρων 2, 82100 Χίος, τηλ. 22710 23550, fax 22710 23175, e-mail: chiosinediktio@inegsee.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ