22.11.2012 9:39

Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος και καθαρισμός σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Το στερεότυπο του «κακού» οδοντίατρου και της εξέτασης που πονά και για αυτό αποφεύγεται, έρχεται να σπάσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου με μια σειρά στοχευμένων δράσεων που ξεκινούν τις επόμενες μέρες.
Ο Νοέμβριος έχει οριστεί μήνας Στοματικής Υγείας από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου και όλα τα μέλη του σηκώνουν μανίκια, βάζουν γάντια, αφήνουν τα ιατρεία τους κι εξορμούν σε δρόμους και σε σχολεία. Συγκεκριμένα:
1. Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην είσοδο της Απλωταριάς από τις 10:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της στοματικής υγείας και την άρρηκτη σχέση της με τη γενική υγεία. Στην εκδήλωση θα διανεμηθούν  από τους οδοντίατρους δωρεάν φυλλάδια με οδηγίες στοματικής υγιεινής και δείγματα από οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.
2. Θέσπιση εβδομάδας στοματικής υγιεινής στη Χίο από τις 26/11 έως τις 30/11, με τη συμμετοχή όλων των οδοντιάτρων του νησιού μας, που προσφέρουν σε όσους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων επισκεφθούν τα ιατρεία τους δωρεάν οδοντικό καθαρισμό. Η κοινωνική αυτή προσφορά είναι ένα μέτρο προληπτικού χαρακτήρα και απευθύνεται ιδιαίτερα στα παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν τον οδοντίατρό τους για δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο.
3. Επίσκεψη των εθελοντών οδοντιάτρων την τρέχουσα σχολική περίοδο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του νησιού μας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό τη διδασκαλία των σωστών κανόνων στοματικής υγιεινής. Επιπλέον, στους μαθητές της Β’ τάξης των ολοήμερων και απομακρυσμένων Δημοτικών σχολείων του νησιού μας θα γίνει δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος και φθορίωση. Η τελευταία πρωτοβουλία, που χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στα ολοήμερα 1ο, 2ο και 5ο της πόλης και στα σχολεία των Ψαρών και των Οινουσσών κι είναι πολύ σημαντική ειδικά για τα παιδιά των μικρών νησιών του νομού μας.
«Η προσπάθειά μας στηρίζεται άμεσα στην αυξημένη ευαισθησία των συναδέλφων μας -που δηλώνεται έμπρακτα με τη συμμετοχή τους στα ανωτέρω προγράμματα- επισημαίνοντας, ότι σε κρίσιμες εποχές αναδύονται αξίες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η προσφορά», δηλώνει στον «π» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου, Ανδρ. Καραμούζος.
«Ο κόσμος η αλήθεια είναι ότι απευθύνεται στους οδοντίατρους στα επείγοντα περιστατικά κι εκεί τις περισσότερες φορές η αντιμετώπιση είναι πιο δύσκολη και πιο δαπανηρή από ότι αν γίνονταν προληπτικά μια εξέταση. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντική η πρόληψη», συμπληρώνει.
Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνεται αυτή την περίοδο πανελλαδικά, να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους για τη σημασία της πρόληψης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ